събота, 22 октомври 2016 г.

Запечени картофи с моцарела и пушена шунка





Необходими продукти:

5-6 големи картофа, нарязани на филийки
200 грама, ситно нарязана пушена шунка
400 грама нарязана на филийки моцарела
200 грама настърган мек кашкавал
300 милилитра сметана

2 големи яйца
ментови листа
1 чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер












Приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода за 10 минути. Отцедете ги от водата. Загрейте фурната до 190°С.
Подредете в квадратна тавичка филийки картофи плътно на един ред. Посолете малко и настържете черен пипер върху тях. След това поставете резените моцарела, а върху нея разпределете половината от шунката. Отново посолете. Поставете листенца мента на няколко места. Повторете още веднъж,
(ако позволява тавичката ви, можете да направите още един ред като отново редувате продуктите, моята не позволяваше повече), а най-отгоре завършете с резени картофи.
Разбийте яйцата със сметаната, овкусете със сол и черен пипер и изсипете сместа върху картофите. Отгоре разпределете равномерно настъргания кашкавал и поръсете със сушения риган.
Покрийте тавичката с алуминиево фолио и я поставете в предварително загрятата фурна.
Печете картофите в продължение на 45-50 минути или докато картофите се сварят и омекнат добре. Отстранете фолиото и печете още 15-20 минути, докато получите кафява коричка.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...