събота, 2 юли 2016 г.

Торта с бадемови палачинки и сладко от Рози и Малини


Имах удоволствието да получа три броя невероятни, много скъпи за мен бурканчета, пълни със скъпоценно съдържание J Става въпрос за сладката на Rosey's mark от Чиста Роза, Рози и Ягоди, Рози и Малини.
Искам да споделя с вас впечатленията си от тези еликсири. Очарована съм от вкуса и аромата на тези сладки шедьоври, достойни за най-изисканото и капризно небце J Изключително добра идея е според мен за повече популярност на тази наша българска гордост, маслодайната роза. Моите адмирации към тези будни и очарователни млади момичета, Росица и Ина, които със своята находчивост, жънат успехи и печелят популярност на прекрасните продукти, които приготвят с тяхната марка!
Браво момичета, възхищавам ви се истински!

За тази ароматна и симпатична торта използвах сладкото от Рози и Малини и ви съветвам да се снабдите с това божествено гурме удоволствие и да си я приготвите и вие, заслужава си!

Необходими продукти:

2 чаши студена сметана
3 супени лъжици пудра захар
250 грама маскарпоне, на стайна температура
2 супени лъжици пудра захар
300 грама сладко от Рози и Малини
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 капки червена хранителна боя

С помощта на миксер, разбийте сметаната и захарта до меки върхове. Прехвърлете я в голяма купа и оставете настрана.
Поставете маскарпонето в купата и прибавете пудрата захар и хранителната боя, разбийте с миксера до гладък крем.
Прибавете сладкото към маскарпонето и разбъркайте със силиконова шпатула, докато се смесят добре. Прибавете и сметаната на няколко пъти и смесете внимателно, докато получите крем с еднородна консистенция.

За да остане крема свеж и да не хване коричка, докато приготвите палачинките, покрийте купата с крема с найлоново фолио и я поставете в хладилника.

Необходими продукти за палачинките с бадемово брашно:

6 големи яйца
180 грама крема сирене
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
¾ чаена чаша бадемово брашно
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици захар

2 супени лъжици масло, разтопено и охладено
олио за пържене

Приготвяне:
 
Ако не можете да намерите бадемово брашно, направете свое. Поставете белени бадеми в блендер и ги смелете, докато те се превърнат в брашно. Ще получите по-ситно смляно брашно, ако добавите няколко супени лъжици захар в блендера при бадемите, докато смилате.
Можете да експериментирате и с други ядки, като лешници, орехи или шамфъстък.
Поставете всички продукти в голяма купа и разбийте с миксер. Смесете на висока скорост, докато получите гладко и хомогенно палачинково тесто.

Загрейте незалепващ тиган с диаметър 18 сантиметра на средно-висока температура. Добавете няколко капки олио и налейте ¼ чаша от тестото в центъра на тигана. Внимателно завъртете, за да покрие дъното на тигана равномерно. Когато палачинката се зачерви по краищата, повдигнете ръба и със силиконова шпатула и я обърнете от другата страна. Печете още около 40-50 секунди. Подредете палачинките една върху друга.
Направете около 10-12 палачинки.

За да сглобите тортата, поставете палачинка директно върху чинията за сервиране. Отстрани поставете ринг за оформяне на торти. Отгоре намажете с три супени лъжици от крема и довършете до изчерпване на количествата палачинки и крем. Леко притискайте след като поставяте всяка следваща палачинка, за да не остава излишен въздух между слоевете.
Поставете найлоново фолио върху тортата и я приберете в хладилника за 4-6 часа.
Декорирайте според вашия вкус и да ви е сладко!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...