1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 5 юни 2016 г.

Merveilles – Чудеса



Това е една стара рецепта за традиционни френски бухти, които се приготвят от пържено тесто. Формата им може да бъде най-различна, според вкуса на домакинята, а също традиционно се посипват с фина или пудра захар, но според мен са невероятно вкусни и гарнирани с любимото домашно сладко или конфитюр, също така с течен шоколад или мед.

Традиционно Merveilles се приготвят и консумират по време на Mardi Gras, което буквално преведено от френски означава “Изобилен вторник”. Прочетох, че ги приготвят, за да дадат сила и кураж на християните и по този начин да се подготвят за предстоящите пости. Този ден (Mardi Grasе) e последният преди Великденските пости и на него и до ден днешен в много страни се организират големи карнавали с вкусна храна и маски.
Що се отнася до името на бухтите, то си остава загадка!? Възможно ли е да се дължи на емоцията и на чувството което изпитваме, след като опитаме тези вкусни понички? J
Не пропускайте да ги приготвите и да споделите рецептата с повече хора, заслужава си!

Необходими продукти:

250 грама брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
50 грама фина захар
1 супена лъжица ванилова захар или ванилов екстракт
1 чаена лъжичка ром
50 грама много меко масло
3 яйца със средна големина, на стайна температура
пудра захар за поръсване
олио за пържене

Приготвяне:

В средна купа, смесете брашното с бакпулвера и солта.
В малка купа, разбийте с кухненска тел яйцата, захарта, ванилията и рома, докато захарта почти се стопи. Прибавете маслото и разбийте отново, докато всичко се смеси добре.
Изсипете течната смес към брашното и омесете меко тесто.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете да печене за 30 минути.
Поставете удобен съд за пържене на котлона и изсипете около два пръста олио. Затоплете олиото на средна температура, като внимавате да не е прекалено гореща мазнината, за да се изпържат равномерно бухтите.
След това разделете тестото на две части и разточете всяко на тънка кора с дебелина около ½ сантиметър. Нарежете бухтите във форми по желание и ги изпържете до златисто кафяво и от двете страни.
 
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...