сряда, 8 юни 2016 г.

Банички с кайма на шиш в доматен сос


Необходими продукти за каймата:

½ пакет фини кори за баница, (ако можете да си намерите ръчно точени и печени на сач още по-добре, аз използвах такъв вид)
500 грама агнешка кайма
½ глава стар лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, много ситно нарязана или пресована
2 стръка джоджен, ситно нарязан
3-4 стръка босилек, ситно нарязан
½ чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
олио за намазване
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
 
Приготвяне:

Пригответе 500 грама доматен сос от пресни домати или от консерва.
Аз използвам зехтин, ситно нарязан лук, скилидка чесън. Овкусявам соса с риган (в този случай заради агнешкото с джоджен), босирек, сол, щипка захар и черен пипер. Вие го пригответе с подправките които обичате и както го харесвате най-много във вашия дом.

Омесете каймата с изброените продукти.
Намажете една кора с олио, с помощта на четка и поставете върху нея втора, отново намажете.
Оформете  с ¼ от каймата кебапче с дължината на корите и го поставете в единия край.
Навийте корите на стегнато руло. Оформете и останалите кори по този начин, докато се изчерпа каймата.
Нарежете така оформените кори на парчета от около 5-6 сантиметра всяко.
Набодете малките банички на дървени шишове и ги поставете в тава постлана с хартия за печене.
Изпечете баничките с кайма в предварително загрята фурна на 200⁰C.

Сервирайте с доматения сос и чаша айран.
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...