неделя, 15 май 2016 г.

Капрезе с тиквички на грил

Необходими продукти:

3 млади тиквички

2 домата

2 топчета моцарела

сол, черен пипер, зехтин, оцет балсамико

За пестото:

4 стръка босилек

5 стръка магданоз

2 стръка пресен джоджен

1 скилидка чесън

сока от половин лайм

кората от 1 лайм

¼ чаена чаша зехтин

¼ чаша настърган пармезан

¼ чаена чаша печен сусам

2 -3 супени лъжици вода

Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Запечете сусама върху сух тиган с незалепващо покрите, докато се зачерви леко и отпусне аромата си. Оставете го да изстине напълно.

Поставете всички продукти за пестото в блендер и ги смелете на  хубава паста.

Опитайте и прибавете сол или зехтин, или нещо друго каквото прецените, че е необходимо.

Измийте и нарежете тиквичкити по дължина на филии.

Овкусете ги със сол, черен пипер и зехтин и ги изпечете на грил или на грил тиган, докато се зачервят добре и омекнат.

Поставете тиквичките върху чиния за сервиране.

Нарежете доматите и моцарелата на кръгчета и ги подредете върху тиквичките. Поръсете със сол и гарнирайте с песто.

Разбъркайте 1 супена лъжица оцет балсамико с две супени лъжици зехтин и овкусете салатата с дресинга.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...