1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 27 април 2016 г.

Суши за начинаещи

Необходими продукти:

бамбукова подложка за оформяне на суши
4 броя листа нори
чаша хубав оризов оцет

4 супени лъжици вода
1 и ½ супени лъжици захар
½ чаена лъжичка сол

300 грама ориз за суши
1 чаена лъжичка Комбу Даши (kombu dashi) на прах
360 милилитра студена вода
3-4 парчета пушена сьомга, нарязани на жулиени
½ авокадо, нарязано на ленти
Соев сос и паста уасаби за гарниране



Приготвяне:
Измийте  ориза няколко пъти със студена вода, докато накрая, водата която наливате към него остава бистра.
Поставете добре оцедения ориз в удобен съд за варене, залейте го със студената вода и прибавете чаената лъжичка Конбу Даши на прах. Включете котлона на максимална топлина, само докато ориза заври, след това намалете котлона на много слаб огън. Варете ориза в затворен съд 12 минути. След това махнете съда от огъня и го оставете за 10 минути, докато ориза поеме влагата напълно.
Докато ориза се вари, пригответе оризовия оцет, като го загреете на котлона, докато захарта и солта се стопят. След това го оставете настрани да се охлажда, докато ви потрябва.
Изсипете ориза в подходяща купа и прибавете към него оцета, като разбъркате внимателно отдолу на горе, само докато течността се разпредели равномерно, без да прекалявате.
Оставете ориза да изстине напълно преди да го използвате.

Поставете едно листо нори върху подложката. С ръце върху всяко листо нори поставяйте от ориза плътно, като оставите три четири сантиметра накрая без ориз. Намаже там листото с малко вода.
Поставете по средата по две парчета от авокадото и сьомгата и завийте, с помощта на бамбуковата подложка на стегнато руло.

Нарежете рулата на парчета и сервирайте.
Вкусотия!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...