неделя, 24 април 2016 г.

Американски палачинки с белтъци и рикота


Отдавна не бях споделяла палачинки.
Сигурна съм, че покрай месенето на козунаци все ще ви останат белтъци, които ще се чудите как до оползотворите, също като мен. Това са моите нови любимки J Американски палачинки само с белтъци. По вкусна закуска от тази, просто няма!Опитайте, ако ви харесва идеята!

 Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно
1 супена лъжица бакпулвер на др. Йоткер
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица ванилова захар на др. Йоткер
1 щипка сол
2 супени лъжици масло, разтопено и охладено
1 чаена чаша рикота
½ чаена чаша прясно мляко
чаена чаша белтъци, около 3 броя

Приготвяне:

В средна купа смесете брашното, захарта и бакпулвера.
В друг съд разбъркайте заедно рикотата, ваниловата захар, прясното мляко и маслото.
В друг чист съд, разбийте с миксер белтъците със солта, до средно твърда консистенция.
Прибавете към брашното сместа от рикота, мляко и масло и разбъркайте съвсем леко, само докато се смесят грубо. След това прибавяйте на няколко пъти белтъците и разбърквайте внимателно със силиконова шпатула отдолу  нагоре, за да остане тестото много пухкаво.

Поставете голям тиган на средна температура на котлона и намажете леко повърхността му с масло. Поставяйте по две пълни супени лъжици от тестото и печете и от двете страни до кафеникав загар.

Да ви е сладко!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...