понеделник, 21 март 2016 г.

Пудинг с перли Тапиока, кокосово мляко и ягоди

Продуктите които използвах за този вкусен пудинг са от Био магазин SPIRALА, в който има невероятно разнообразие на био и натурани продукти, подходящи както за хора с алергии към глутена, така и за почитателите на един по-здравословен и зареждащ начин на живот. Сигурна съм, че всеки ще намери нещо за себе си при тях и ще остане доволен.
Обещавам да ви покажа още рецепти с чудесните продукти от Био магазин SPIRALA.

Информацията за Тапиока, с която приготвих пудинга е от интернет. За тези на които не им е познат този продукт.
Тапиока се добива от корените на тропическото растение маниока, които са богати на скорбяла, калций и фосфор. Не съдържа глутен. Подходяща е за сгъстяване на супи, сосове, но най-вече на кремове и пудинги. Има неутрален вкус и великолепно се съчетава с кокос (кокосово мляко или сметана). Преди да я използваме е добре да накиснем перлите за една нощ във вода. Вари се във вода (кокосово мляко) в съотношение 2:1 докато перлите станат прозрачни.

Необходими продукти за четири порции:

2 чаши вода
чаша Тапиока перли
1 чаша кокосово мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
5-6 супени лъжици захар
10 ягоди, нарязани
2 супени лъжици захар
ягоди за декорация

Приготвяне:

Измийте и нарежете ягодите. Смесете ги с 2 супени лъжици захар, разбъркайте. Оставете ги за 20 минути, след което поставете по две супени лъжици на дъното на чашите за сервиране.
В малка тенджера, поставете водата да заври и добавете перлите Тапиока, разбъркайте. Намалете температурата до слаба и оставете да се готви за около 10 минути, докато Тапиоката стане полупрозрачна и течността се сгъсти. Добавете кокосовото мляко, захарта и разбъркайте. Варете в продължение на 3 минути, след това добавете ванилията.
Свалете пудинга от котлона и го преместете в купа. Поставете найлоново фолио по повърхността му и го оставете да изстине напълно.
Изсипете пудинга върху ягодите в чашите за сервиранe и го приберете за няколко часа в хладилника.

Украсете с ягоди преди да сервирате.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...