неделя, 21 февруари 2016 г.

Брауни с пудинг


Един любим десерт, който със сигурност е приготвяла всяка домакиня. Може би ви е известен като Кордит кадир или като Крем карамел с шоколадов блат или не знам още как.., знам само че е уникално вкусен и винаги с чудесен краен резултат, иии свършва мноооого бързо ;)

Необходими продукти за брауни блата:

100 грама черен шоколад
150 грама масло
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
150 грама захар
100 грама брашно
25 грама какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема:

4 яйца
400 милилитра прясно мляко
400 грама кондензирано мляко
150 милилитра течна сметана
200 грама крема сирене, меко на стайна температура
1 чаена лъжичка ванилов екстракт

Приготвяне:

Фурната се загрява до 170°C.
Брашното се смесва с какаото и бакпулвера.
Форма за кекс се намазва с разтопено масло и се оставя настрани докато потрябва.
Първо се приготвя брауни основата, като шоколада и маслото се разтопяват на водна баня.
В средна купа се разбиват 3 яйца със 150 грама захар, докато сместа се превърне в светъл и пухкав крем и към нея се добавят разтопения шоколад с маслото.
Накрая се добавя  брашното, какото и бакпулвера.

Сместа се изсипва в предварително приготвената форма.
За да се приготви крема, в голяма купа се разбива млякото, екстракта от ванилия, 4 яйца, крема сиренето, сметаната и кондензираното мляко.
Сместа за крема се изсипва внимателно по ръба на съда върху брауни блата.
Формата с пудинга се поставя в удобна тава, в която се изсипва вряла вода до половината.
Брауни пудинга се пече в продължение на 90 минути на водна баня.

Карамела направих на око. Поставих в тиган с незалепващо покритие около 1/2 чаена чаша захар и три-четири чаени лъжици вода. Оставих на силен котлон, докато захарта се стопи и стана с хубав карамелен цвят. Махнах карамела от огъня и го оставих да изстине за две минути, след което прибавих около 100 милилитра млечна сметана. Разбърках и върнах карамеления сос на котлона, докато карамела се разтвори напълно и соса стана гладък.

Добре е пудинга да изстине напълно( аз го оставих да изстине на стайна температура), преди да се извади от формата и да се нареже. Преди да сервирате, полейте брауни пудинга с карамеления сос.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...