вторник, 2 февруари 2016 г.

Крем супа от пащърнак, картофи и тиква

 
 
Необходими продукти:
 
2 пащърнака
4 средни по големина картофа
300 грама тиква
1 глава бял лук
1 супена лъжица майорана
1 супена лъжица сушен магданоз
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
3 супени лъжици масло
4 супени лъжици разбита заквасена сметана за гарниране
 
Всички продукти се почистват, измиват, нарязват и сваряват в подсолена вода.
След като омекнат се добавя маслото  и подправките.
Всичко се пасира до гладка консистенция.
Всяка порция се гарнира с една супена лъжица заквасена сметана.
 
За брускетите са необходими:
 
1 франзела
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сушена мащерка
1 супена лъжица сминдух
2 скилидки чесън, пресовани на ситно
сол
 
Застила се една тава с хартия за печене.
Всички изброени продукти се смесват в малка купа.
Франзелата се нарязва нарязва на тънки филийки, които се подреждат в тавата за печене.
С помощта на четка се намазва всяка филийка с овкусения зехтин.
Брускетите се запичат на грила във фурната за кратко, като се обръщат по средата на печенето.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...