1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 30 януари 2016 г.

Салата от бейби спанак, варен еднозърнест лимец, козе сирене и меден дресинг



Необходими продукти за две салати:

250 грама спанак
½ чаша зърна от еднозърнест лимец
6-7 печени моркови
150 грама меко козе крема сирене
семена от нар
ядки шам фъстък за овалване на сиренето

За дресинга:

6 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица едрозърнеста горчица
1 скилидка счукан чесън (по желание)
морска сол

Приготвяне:

За да се приготви дресинга, в малка купичка се смесват всички продукти и се разбъркват с кухненска тел.

Морковите се измиват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се в тава постлана с хартия за печене и се поръсват със зехтин, сол и черен пипер. Пекат се на 180С, докато станат със златист загар и омекнат.

Семената от еднозърнест лимец се сваряват в подсолена вода. След като омекнат, се махат от огъня и се оцеждат от водата.

Козето крема сирене се овкусява с щипка млян кориандър и сушена мащерка и се оформят топчета, които се овалват в нарязаните на дребно ядки шам фъстък.

В подходяща чиния се подрежда измития и подсушен спанак, морковите, лимеца и топчетата от козе сирене. Салата се поръсва със семената от нар и се овкусява с медения дресинг.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...