събота, 23 януари 2016 г.

Паста със скариди и сос Алфредо


Необходими продукти:

400 грама хубава паста (аз използнах домашно приготвена  Мафалде)
1 супена лъжица масло
400 грама скариди, почистени, измити и подсушени
1 супена лъжица CAJUN SPISE ( сладък червен пипер, кимион, черен пипер,  млян-лют червен пипер, риган, сушен чесън на прах )
3 скилидки чесън, нарязани на ситно

1 палец джинджифил, обелен и настърган на ситно
¼ чаша сухо  бяло вино или пилешки бульон
1 чаша сметана 20% масленост
½ чаша настърган пармезан
2 супени лъжици каперси
сол
ситно нарязан магданоз или кориандър за свежест

прясно изцеден сок от лимон

Приготвяне:


Сложете пастата да се вари в леко подсолена вода.


Поставете маслото в тигана на средно-висока температура. Прибавете скаридите и ги пържете около 2-3 минути от всяка страна. След като сменят цвета си и се запържат леко, ги отстранете от тигана и ги оставете настрана.


Прибавете в тигана чесъна и настъргания джинджифил и CAJUN SPISE, запържете ги леко, докато отпуснат ароматите си, за около 30 секунди.

Изсипете виното и деглазирайте тигана, добавете сметаната, пармезана и овкусете със сол. Варете соса за кратко, докато се сгъсти леко, около 3-5 минути.


Изсипете сварените и оцедени макарони в соса и разбъркайте внимателно.


Сервирайте пастата, като към всяка порция прибавите скариди, каперси и нарязан на ситно магданоз. Гарнирайте с прясно изцеден лимонов сок.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...