неделя, 17 януари 2016 г.

Тиквени сладки с брашно от лимец


Необходими продукти:

1 чаена чаша светло кафява захар
1 чаена чаша тъмнокафява захар мусковадо
1 и ½ чаени чаши тиквено пюре
2 яйца
1 супена лъжица екстракт от ванилия
1 чаена чаша органично олио от рапица (може да се замени с обикновено или зехтин)
1 чаена чаша брашно от еднозърнест лимец
2 чаени чаши бяло брашно + 2 супени лъжици
семената от една шушулка ванилия
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка джинджифил
½ чаена лъжичка индийско орехче
½ чаена лъжичка канела
 
За пълнежа:
 
250 грама маскарпоне
150 грама хубаво крема сирене като Филаделфия
60 грама масло
2 супени лъжици кленов сироп
1 чаена лъжичка ванилова паста или ванилов екстракт
2 чаени лъжички пудра захар

Приготвяне на пълнежа:

Всички продукти трябва да се със стайна температура.
Разбъркайте маслото с пудрата захар, докато стане на пухкав крем.
Добавете предварително разбърканите маскарпоне и крема сирене.
Добавете ванилията и кленовия сироп и разбъркайте, с помощта на тел за разбиване на гладък крем.
Поставете пълнежа в хладилника, докато приготвите сладките.

Приготвяне на сладките:

В средна купа, смесете олиото, двата вида захар, ваниловата есенция и семената от ванилията. Разбъркайте, докато се смесят добре и прибавете тиквеното пюре и яйцата. Разбъркайте, докато получите много гладка и еднородна каша. Ако в сместа има малки тъмни парченца от мусковадото, можете да минете сместа през сито, така направих аз, но ако не ви притесняват можете да продължите и така.
В друга купа смесете двата вида брашно, подправките, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.

Включете фурната да загрява на 180⁰С.

Прибавете брашното с подправките към течните съставки и разбъркайте с лъжица, докато получите гладко тесто. Тестото трябва да бъде течно, но при разбъркване да запазва формата си.
Постелете две големи тави за печене с пергаментова хартия.
Напълнете тестото в найлонов пош с голям кръгъл накрайник и направете малки кубчета от тестото на разстояние едно от друго 3-4 сантиметра. Можете с мокър пръст да притиснете връхчетата, защото след печене остават мънички издатинки.


Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 11-12 минути.
Оставете сладките да изстинат и ги гарнирайте с крема от маскарпоне.

Количеството на сладките е доста, но това е чудесна причина да ги споделите с приятели и близки! Насладете се на тези разкошни тиквени вкусотии J
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...