сряда, 30 декември 2015 г.

Новогодишно тирамису


Бързам, бързам да ви пожелая първа...
С надежда и от сърце се надявам на една здрава и щастлива Нова 2016 година за всички!

Нека е изпълнена за всички ни, с повече успехи и късмет! Да бъдем малко по-добри и съпричастни! Да бъдем по-усмихнати, смирени и обичащи! Да имаме повече време за любимите хора и начинания!
Няма да правя разбор на изминалата, но се надявам следващата година, да бъде по-добра от предходната!

Благодаря на всички ви, че бяхте моята добра и положителна страна от изминалата година!
Винаги се чувствам добре в моя пристан, в моето местенце, в което винаги мога да избягам от скуката и лошото настроение, защото се потапям във всичко което ме кара да бъда вдъхновена, спокойна и себе си!

Много се надявах, че тази нова година ще направя различна торта.., но уви, щом споменах торта и единодушно всички не пропуснаха да ми напомнят, че трябва да бъде Тирамису :)

И затова няма да напиша рецепта, а просто ще поставя линк към вече съществуваща в блога ми и ще ви покажа снимки!

За първи път тази година, заради медено-джинджифиловите бисквити, които исках да направя за благотворителния Коледен базар на сина ми, взех  фондан за украсата им, а останалата част, която не употребих се чудех какво да направя. 
И това я първия ми опит за много лесна украса на торта с него. Тирамису със снежинки Jединственият начин да експериментирам с тази редовно приготвяна торта у дома е украсата, защото съдържанието се повтаря всеки път.

За да направя това Тирамису, приготвих пандишпанов блат в тавичка с размери 22 сантиметра (по тази рецепта) в диаметър, който разрязах на две. Сглобих тортата в ринг за оформяне на торти, като подреждах блат, напоих го с малко кафе, след това крем (по тази рецепта). След крема подредих бишкоти напоени с кафе, а отгоре отново крем. Завърших с другата част на пандишпановия блат, без да го напоявам с кафе и отново намазах с крем. След като тортата Тирамису престоя в хладилника 6 часа я декорирах с фондан. Можете да направите всякаква декорация, вкусът винаги е прелестен!


Имате още малко време да си приготвите и вие торта Тирамису :), ако я направите сега, до утре вечерта ще бъде съвършена и най-страхотния десерт за Новогодишната вечеря!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...