сряда, 9 декември 2015 г.

Джинджифилова къщичка 2015

Ще остана вярна на себе си и ще спазя обещанието, че за Коледа ще приготвям по една различна Джинджифилова къщичка всяка година. Обещах го пред себе си и сина ми, когато той беше доста по-малък и много се впечатляваше от строенето на бисквити и украсяването им.., е това вече съвсем не е така L, нещата доста се промениха, но аз ще продължавам да държа на обещанието си J

Това е любимата ми рецепта за джинджифилови къщички, защото от него стават по-твърди основи и запазват формата си добре при печене.
Рецептите, които съдържат яйца са по-добри за ядене, но понякога са прекалено меки за сглобяване.
Необходими продукти:
220 грама масло или една мерителна чаша
¾ чаша кафява захар
¾ чаша меласа
5 чаши брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
⅓ чаена лъжичка смлян карамфил

⅓ чаена лъжичка смлян анасон
1 чаена лъжичка сол
¾ чаша ледено студена вода



Начин на приготвяне:


Разбийте на крем с помощта на миксер маслото и кафявата захар, докато изсветлеят и станат пухкави, около 3-4 минути.  Добавете меласата и разбийте на ниска скорост, докато се смесят добре продуктите..
Пресейте брашното, содата, всички подправки и солта заедно, и ги прибавете към маслената смес. Разбъркайте с ръце, докато получите дребни трохи. Сместа ще бъде суха и ронлива.
Добавете водата към сместа и омесете, докато всичко се смеси и се оформя на топка.
Покрийте тестото с найлоново фолио в дълбока купа и го приберете за през нощта в хладилника или най-малко за 3 часа.






Ако ви харесва моята къщичка, можете да използвате тези шаблони за изрязване на платки.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...