четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Пилешки бутчета с панировка от солети



Необходими продукти:

6 пилешки бутчета
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка смлян кориандър
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 чаена лъжичка мащерка
5 супени лъжици прясно мляко
прясно смлян черен пипер и сол

За панировката:

2 яйца
½ чаена чаша брашно
½ голям пакет хрупкави солети
олио за пържене

Приготвяне:
 
Мариновайте бутчетата с изброените подправки и ги поставете в купа. Поставете найлоново фолио отгоре и ги приберете в хладилника за два-три часа.
Смелете солетите в блендер, като оставите и по-едри парченца в сместа.
Извадете ги от хладилника и ги оставете да се стоплят до стайна температура.
Загрейте тиган с два сантиметра олио на средно силна температура (на моята печка: 7 от 9 степени).
Оваляйте всяко бутче в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в смлените солети.
Изпържете всяко бутче до златисто-кафяво от всички страни в предварително загрятото олио.
 
За гарнитура направих арабски кус-кус, накиснат в домашен пилешки бульон с грах, царевица и подправки.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...