1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 15 ноември 2015 г.

Брауни с тиквено пюре и шоколадов ганаш

Необходими продукти:

120 грама черен шоколад, нарязан на дребни кубчета
140 грама масло

4 супени лъжици олио
1 чаша захар
3 големи яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
¼ чаена лъжичка сол
1 чаена чаша брашно

½ чаена лъжичка бакпулвер

За пълнежа от тиква:

120 грама крема меко сирене
 ½ чаена чаша пюре от тиква
¼ чаена чаша захар на пясък
½ чаена лъжичка смесена подправка за коледни сладкиши
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия

За шоколадовия ганаш:

120 грама шоколад

½ чаена чаша сметана
1 супена лъжица глюкоза, не е задължително
 

Приготвяне:
 
Загрейте фурната до 175⁰С.
Постелете тавичка с размери 22x22 сантиметра с хартия за печене.

Поставете на водна пара в голяма купа маслото, олиото и шоколада. Разбъркайте, докато маслото и шоколада се стопят. Премахнете купата от парата, преди шоколада да се е разтопил напълно и оставете настрани, докато се разтопи, така ще изстине по-бързо сместа.


Подгответе тиквения слой, като в средно голяма купа смесите крема сиренето, тиквеното пюре, захарта, подправката и ванилията. Разбийте с електрически миксер или с кухненска тел, докато сместа стане гладка. Оставете настрани, докато ви потрябва.

След като маслото и шоколада са разтопени и леко охладени, прибавете към тях захарта, яйцата, ванилията и солта. Последно добавете брашното със смесения бакпулвер и разбъркайте, докато само се смесят всички съставки.

Изсипете ¾ от тесто в подготвената тавичка. Поставете тиквения пълнеж с лъжица на няколко места върху шоколадовата смес и отгоре прибавете равномерно останалото шоколадово тесто, изравнете.

Печете тиквеното брауни в предварително загрята фурна за 30-35 минути, не прекалявайте.

Оставете да се охлади напълно, върху метална решетка.
 
За да направите ганаша, залейте начупения шоколад в подходяща купа с добре затоплената сметана и разбъркайте. Добавете и глюкозата, ако използвате. Внимавайте сметаната да не е прекалено гореща, защото шоколада ще прегори. Изсипете топлия крем върху тиквеното брауни и го оставете да престои около 3-5 минути. Нарежете и сервирайте.
 
Насладете се на този шоколадов разкош J
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...