неделя, 25 октомври 2015 г.

Пица Слънце с пушена сьомга и варени картофи



Необходими продукти:

250 грама тесто за пица
1 топка моцарела
100 грама пушена сьомга, тънко нарязана
3 малки картофа
1 супена лъжица каперси
1 малка глава червен лук
1 яйце за намазване
сол, черен пипер и зехтин
Може да се използва и настърган пармезан или друг кашкавал. Аз реших, че моцарелата е достатъчна.

Приготвяне:
 
Започнете с изцеждането на моцарелата. Тя трябва да бъде много суха, в противен случай пицата ще подгизне. След като я оцедите я нарежете на филийки и я поставете върху кухненска хартия, а отгоре притиснете с друга, за да попиете колкото е възможно повече от течността в нея.

Обелете и нарежете картофите на тънки филийки.

Нарежете и червения лук .

Сложете картофите в студена вода с една чаена лъжичка сол на котлона в малка тенджерка. Сварете ги за 4-5 минути, само докато леко омекнат, но без да се разпадат.

Включете фурната да загрява на 200°С.

Разточете тестото в кръг върху хартия за печене. Нарежете го като на снимката с нож за пица.
 
 
Поставете продуктите, така че да образуват пръстен, като на снимката. Подредете моцарелата, лука, картофите, пушената сьомга разкъсана на парченца и каперсите. Подправете със сол и черен пипер.

 
Оформете слънцето и намажете всички открити места на тестото с разбитото яйце.
 

Изпечете пицата в предварително загрятата фурна за 15-20 минути.

Сервирайте пицата топла с чаша бяло вино и да ви е сладко!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...