1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 7 февруари 2015 г.

Колумбийска пилешка супа

И отново малко дълъг списък с продукти и подправки, но няма друг начин, за да се приготви тази вълшебно вкусна супа, която има интерсното име AJIACO. Прекрасна е, честно!

Има едни малки разлики в приготвянето, които всъщност са разковничето за страхотния и вкус.


Необходими продукти:

1 пиле нарязано на порции
1 чаена лъжичка сол
прясно смлян черен пипер
4 супени лъжици зехтин
1 чаша нарязан лук (1 средно голяма глава лук)
5 чаши пилешки бульон
2 чаши сладка царевица от консерва
1 ½ супени лъжици нарязани пресни листа от риган или сушен
1 чаена лъжичка нарязани пресни листа от мащерка или сушена
2 дафинови листа
2 средни картофа, обелени и настъргани или ситно нарязани на кубчета.
3 средни картофа обелени и нарязани на 1-сантиметрови кубчета.
2 моркова, обелени и нарязани на кръгчета
¼ чаша нарязан магданоз
1 супена лъжица пресен сок от лайм
2 чаени лъжички сол
½ чаена лъжичка лют пипер
¼ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За гарниране при сервиране:
1 чаша авокадо нарязано на кубчета, овкусени с малко лимонов сок, за да не потъмнява
1 ½ супени лъжици каперси, изплакнати

Начин на приготвяне:
 
Изпечете пилето, като загреете фурната до 220°С. Добре е пилето да бъде подредено в тава на един ред. Поръсете с чаени лъжички сол и малко смлян черен пипер. Поръсете месото с 2 супени лъжици зехтин. Печете в средата на фурната за 35-40 минути, докато пилето е сварено и леко запечено. Махнете тавичка от фурната. Покрийте я с фолио и я оставете настрана за 10-15 минути. Накъсайте пилето, като отстраните кожата и всичко ненужно, направете го с ръцете си.
Смелете едната чаша царевица на пюре в блендер, като добавите 1и ½ чаши пилешки бульон към него,  да се смесят добре до гладкост.
Направете основата на супата, като загреете 2 супени лъжици зехтин в голяма тенджера с незалепващо покритие на среден котлон. Добавете лука и го задушавайте, като го разбърквате от време на време, в продължение на 5 минути, докато омекне. ( Аз добавям от време-на време по една-две супени лъжици бульон, докато лука се задушава ). Изсипете царевичното пюре с бульона при лука, заедно с настърганите или ситно нарязани на кубчета парченца картофи и оставащите 3 и ½ чаши пилешки бульон, риган, мащерка и дафинов лист. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри с капака за 20 минути, като периодично разбърквате. Добавете кубчета картофи и нарязаните моркови към супата. Покрийте и оставете да къкри за още15 минути.
Завършете супата, като добавите накъсаното пиле, плюс всички запечени парченца и сокове от тавичка в която се е пекло, останалата една чаша царевица, магданоза, сока от лайм, сол, черен пипер и лют пипер. Варете супата още 10 минути. Махнете дафиновите листа.

Сервирайте супата топла. Гарнирайте всяка порция с авокадо и каперси.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...