1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 28 февруари 2015 г.

Малки понички


Лесни и много бързи за приготвяне, направо ми станаха любими тези вкусни малки понички.
Необходими продукти:
250 грама брашно
120 грама заквасена сметана 20% масленост
50 грама пудра захар
30 грама масло
1 яйце
1 чаена лъжичка бренди
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2/3 чаена лъжичка сода за хляб
1 супена лъжица ванилова захар
2 супени лъжици пудра захар


Приготвяне:

Разтопете маслото и го охладете.
Поставете в купа сметаната, пудрата захар, яйцето, брендито, екстракта от ванилия, ваниловата захар и охладеното масло, разбъркайте всичко до гладкост.
Пресейте брашното и смесете добре със содата за хляб.
Добавете сухите съставки към мокрите, разбъркайте с лъжица. Омесете меко тесто, ако трябва добавете още малко брашно.
Тестото трябва да е меко и гъвкаво, леко лепкаво.
Разточете тестото на тънка кора върху леко набрашнена повърхност. Нарежете с помощта на малка чашка.
В удобна тенджера загрейте олиото и изпържете поничките от двете страни до златисто. След готовност ги поставете върху чиния покрита с кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
Докато са още топли ги поръсете с фина захар, в която можете да добавите една две супени лъжици ванилова захар.
Поничките са вкусни както топли, така и охладени.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...