сряда, 25 февруари 2015 г.

Много Шоколадово Брауни

Необходими продукти:

150 грама масло
¾ чаша светло кафява захар (може да се използва и бяла)
2 супени лъжици ванилова захар
¾  чаша пресято, тъмно какао без захар
1 чаена чаша брашно
¾ чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка ябълков оцет или една супена лъжица кисело мляко, за да се угаси содата
щипка сол
4 яйца
150 грама настърган млечен шоколад


Приготвяне:

Подгответе удобна тавичка с размери 25 x 30 cантиметра намазана с мазнина и поръсена старателно с брашно или постлана с хартия за печене.

Маслото разтопете в подходяща тенджера. Котлона намалете на ниска степен и добавете захарта, разбъркайте в продължение на около 2 минути. Отстранете от огъня.

Яйцата разбъркайте в средна купа с вилица.

Пресейте заедно брашното, какаото, солта и ваниловата захар. Излейте върху сухите съставки разтопеното масло и захарта, содата предварително угасена в оцета и разбъркайте с лъжица съвсем за кратко, буквално три-четири пъти, само колкото съставките да се смесят грубо. Добавете яйцата, настъргания на ренде шоколад и  разбъркайте отново за кратко с лъжица, докато всички съставки се смесят.

Изсипете тестото в предварително подготвената форма. Изравнете тестото и поставете във фурната, предварително загрята до 180°С. Печете около 20-22 минути. Най-добре да печете браунито върху решетката поставена на най-ниското ниво на фурната.

След като се изпече го оставете настрана да изстине напълно преди да го извадите от формата и да го нарежете. Сервирайте нарязаното брауни на квадрати. Можете да поръсите шоколадовите квадрати с пудра захар или да сервирате всяко с топка ванилов сладолед.

Вкуснооо!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...