1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 17 февруари 2015 г.

Руло с рикота и сметана - Вкусното ми Хоби със Страст и Любов става на две години

Да почерпя за рождения ден на блога ми с това руло, направено с много любов за втория рожден ден на моето любимо местенце J
Имах хубава идея за цяло меню по случай втората годишнина на блога, но както не веднъж споделям с вас, времето не е на моя страна напоследък. Е, сигурна съм, че ще дойдат и по-спокойни дни и тогава ще направя всичко, което съм планувала, и това което не съм J

Надявам се, че ще бъдете с мен и през следващата година и ще мога да споделям с вас своите радости, нови проекти, усмивки, а понякога неуспехи и разочарования!
Благодаря ви за куража, за хубавите думи и безрезервната подкрепа, която винаги сте ми подарявали! Всичко това е много важно за мен! Голяма прегръдка за всички вас!
 
 
Необходими продукти за рулото:

Декоративна паста:

1 яйчен белтък
20 грама неподсладено какао на прах или хранителна боя
20 грама брашно
30 грама захар
30 грама масло


За платката:

4 яйца
120 грама брашно
120 грама захар

40 грама разтопено и охладено масло
1 щипка сол

2 супени лъжици настъргана портокалова кора

За крема:

250 грама рикота
3 супени лъжици пудра захар
1 и ½ чаша сладкарска сметана
½ бурканче сладко от череши, около ½ чаша


Начин на приготвяне:

Първо пригответе декоративната паста. Смесете всички съставки заедно, докато получите гладка смес и я изсипете в сладкарски пош с тънък накрайник. Нарисувайте фигури по ваш вкус върху хартия за печене.
Поставете хартията с нарисуваните фигури с декоративната паста върху тавичка и във фризера за 15 минути или в хладилника за малко повече, като за това време подготвите рулото.


След това разбъркайте рикотата с пудрата захар на гладък крем и добавете сладкото. Разбийте сметената на пухкав не много твърд крем и смесете с рикотата внимателно, с помощта на шпатула.



Загрейте фурната до 170°С. Поставете яйцата и захарта в купа и ги разбийте, докато се превърнат в много лек и пухкав крем. Маслото се прибавя към яйцата на тънка струйка и всичко се разбърква леко. Брашното се пресява върху яйцата, прибавят се и портокаловите кори и всичко се разбърква внимателно. Вземете тепсията с декорацията от хладилника и изсипете тестото върху хартията. Загладете и разпределете тестото с шпатула равномерно. Печете рулото за 10 минути. Обърнете готовата платка върху пергаментова хартия, след това отлепете хартията от долната страна на платката. Обърнете отново блата, така че декорацията да остане от външната страна. Навийте на рулото за кратко, докато леко се поохлади. Напълнете рулото с крема, завийте го в хартията и го приберете в хладилника за два часа.
Към тестото добавих останалата декоративна паста и блата стана с леко розов отенък.
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...