1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 1 февруари 2015 г.

Червена Палачинкова Торта с ванилов крем и маскарпоне


Необходими продукти за около 15-17 палачинки, в зависимост от дебелината и с диаметър 22 сантиметра:
 
4чаши брашно
10 супени лъжици захар
2 супени лъжици течен мед
1 голяма щипка сол
2 чаши газирана минерална вода (може да се замени с нормална)
2 чаши мляко
4 яйца
2 супени лъжица разтопено и охладено масло
течна червена сладкарска боя според предпочитанията ви за наситеност на цвета

Приготвяне:

Смесете всички съставки и ги разбъркайте с миксер до гладка смес ( постарайте се тестото да бъде напълно гладко без никакви бучки, ако ви се стори че има такива, минете сместа приз сито). Ако тестото е прекалено гъсто добавете още малко мляко, ако пък е по течно от палачинково тесто прибавете брашно. Пържете палачинките стандартно в средно горещ тиган, като преди всяка палачинка добавяте по малко олио.
 

За крема:

3 жълтъка
1 пакет крем за варене на  д-р Йоткер
500 милилитра пълномаслено прясно млако
6 супени лъжици захар
2 супени лъжици бурбонска ванилова захар
100 грама бял шоколад
3 листа желатин или половин пакет
300 грама маскарпоне, на стайна температура

Накиснете желатина в 50 милилитра студена вода и го оставете настрани да набъбне.
Млякото сложете на котлона, заедно със захарта в удобна тенджера.
Жълтъците и нишестето разбъркайте на гладка каша в средна купа.
Когато млякото стане горещо, но преди да заври, го изсипете на тънка струйка при жълтъците и нишестето, като разбърквате непрекъснато. След това върнете сместа отново в тенджерата и варете на среден огън, докато се сгъсти, разбърквайте непрекъснато.

 
Когато крема е готов, го оставете да изстине леко и прибавете към него ваниловата захар, желатина и белия шоколад начупен на парчета. Разбъркайте, докато всичко се разтвори и крема стане гладък. Оставете го да изстине напълно до стайна температура, като го разбърквате от време на време, за да не хване коричка.

Когато крема изстине, започнете да прибавяте на части от него към предварително разбитото на пухкав крем маскарпоне и разбърквайте, докато всичко се смеси добре.

Стегнете ринг за сглобяване на торти или използвайте този от форма за печене на блатове за да подредите и стегнете тортата. Сглобете, като в подходяща равна чиния, поставяте палачинка и намазвате с три пълни супени лъжици от крема, като го разпределяте равномерно по цялата повърхност на палачинката. Повторете до изчерпване на палачинките и крема, като оставите последната палачинка ненамазана. Една палачинка отделете, от нея ще изрежете сърцата за декорация на тортата. Покрийте с найлоново фолио и приберете тортата в хладилника за 4-5 часа или за една нощ.
 


За декориране на тортата:

200 грама маскарпоне, на стайна температура
300 грама сладкарска сметана
5 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт

Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар и ванилията.
Разбийте сметаната на средно твърд крем и я прибавете към маскарпонето на части, разбъркайте до гладкост внимателно, с помощта на силиконова шпатула.
Поставете крема в хладилника за 30 минути и след това намажете с него тортата от всички страни. Оставете отново в хладилника, докато стегне.
Декорирайте тортата със сърчица изрязани от палачинката, която сте заделили за целта.

Отрежете големи парчета за всички и се насладете на вкуса и!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...