1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Сладки гъбки


Необходими продукти:

Трябва ви 1 чаша със съвместимост 250 милилитра.

120 грама масло на стайна температура

¾  чаена чаша пудра захар

1 яйце

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1 и ½ чаши брашно

½ чаша царевично нишесте

1 чаена лъжица бакпулвер

1 супена лъжица какао

Напръстник или капачка, подходяща за да направите дръжките на гъбките.


Приготвяне:

Включете фурната да загрее до 190˚C. Постелете голяма тава с хартия за печене.  
С помощта на миксер разбъркайте маслото с пудрата захар, докато се превърнат в гладък, пухкав крем. Добавете яйцето, разбъркайте и добавете ванилията.

Изключете миксера и добавете, разбърканите сухи съставки, брашно, бакпулвер и нишесте. Омесете с ръце гладко тесто, ако е необходимо, за да се оформи тестото на топка, добавете още малко брашно или нишесте.

От тестото оформете малки топчета с размер колкото орех. Поставете ги в тавичката на разстояние едно от друго, защото при печенето ще увеличат обема си.

За да направите дръжките на гъбките, подгответе две малки купички. В едната сипете малко вода, а в другата поставете какаото. Натопете напръстника или друго подходящо за целта  първо във водата, а след това в какаото и натиснете топчето в центъра. По същия начин  направете отпечатъци и на останалите топчета.

Сладките гъбки се пекат в предварително загрятата фурна за около 10 минути.

Сладките можете да съхранявате в добре затворена кутия до седмица, ако оцелеят толкова дълго!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...