1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 3 август 2018 г.

Бутер въртележки с малини


Предложението ми за уикенда този път е много цветно, хрупкаво, ароматно и вкусно! Не пропускайте да опитате тези изключително лесни за приготвяне и с атрактивна визия сладки въртележки! Никой не може да им устои!

Необходими продукти:
1 пакет Бутер тесто за сладкиши Bella
200 грама крема сирине
2 супени лъжици пудра захар
кората от един лимон
½ чаена чаша сладко от малини
1 чаена чаша пресни малини
1 яйце за намазване на тестото преди печене

Приготвяне:
Оставете замразеното тесто да се отпусне леко на стайна температура.
Постелете хартия за печене върху две големи тави.
Смесете в малка купа крема сиренето с пудрата захар и прясно настърганата лимонова кора.
Включете фурната да загрява на 200°С.
Поръсете работния плод с малко брашно и разстелете първата от двете части тесто. Разточете го леко.
Нарежете тесто на квадрати с дължина на стените 7 сантиметра.
Поставете в центъра на всеки квадрат по една чаена лъжичка крема сирене и върху него по една лъжичка от малиновото сладко. Нарежете квадратите от четирите страни и прегънете по едно от крайчетата навъртре по посока на часовниковата стрелка, така че да оформите Бутер въртележките. На всяко оформило се ъгълче върху плънката, поставете по една малинка. Оформете по същия начин цялато количество тесто.
Пренесете Бутер въртележките върху тавите постлани с хартия за печене.
Разбийте яйцето и намажете тестото, с помощта на четка.
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 30 минути, докато Бутер въртележките станат с неустоим златисто-кафеникав загар.
Преди да сервирате поръсете с пудра захар, по желание.
Повече снимки и начина на приготвяне можете да видите тук:
http://lavitaebella.bg/recipe-items/buter-vyrtelejki-s-malini/#

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...