1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 30 юни 2018 г.

Шоколадови макарони с нежен ганаш и шоколадов ликьор


Необходими продукти:
1 чаша (125 грама) пудра захар
½ чаена чаша (50 грама) бадемово брашно
3 супени лъжици (25 грама) неподсладено натурално какао на прах
2 големи яйчни белтъка (66 грама) със стайна температура
щипка сол
5 супени лъжици (75 грама) гранулирана захар

Приготвяне:
Загрейте фурната  160°С.
Поставете лист хартия за печене върху голяма тава.
Пригответе голям найлонов пош с кръгъл накрайник.
Смесете пудрата захар с бадемовото брашно и какаото, така че няма бучки.  Използвайте кухненски робот, за да ги смелите и смесите добре заедно. След това пресейте сместа в голяма купа и изхвърлете по-големите парченца, които остават в цедката.
С помощта на миксер, разбийте белтъците, докато започнат да задържат формата си. Докато разбивате, прибавете захарта на няколко пъти, докато станат твърди, около 2 минути.
Прибавете сухите съставки, на два пъти в разбитите яйчни белтъци, като смесвате със силиконова шпатула. Когато сместа стане гладка и еднородна, спрете размесването и поставете тестото в предварително приготвения найлонов пош.
Шприцовайте макароните върху хартията за печен в тавата.
Ударете внимателно тавата с макароните върху плота, за да изгладите ги изгладите и премахнете въздушните мехурчета.
Оставете макароните да преседят на стайна температура в продължение на 20 до 30 минути, докато се образува коричка по повърхността. Проверете, като са леко ги докоснете.
Печете ги за 10-15 минути.
Оставете да се охладят напълно, преди да ги премахнете от хартията и да ги напълните с крема.



Шоколадов ганаш с шоколадов ликьор

Необходими продукти:
120 грама натурален шоколад
100 милилитра Baileys или друг шоколадов ликьор
20 грама сладкарска сметана
20 грама масло на стайна температура
½ чаена лъжичка ванилов екстракт

Приготвяне:
Пригответе малък пош с малък кръгъл накрайник.
Нарежете шоколада на малки парченца и го поставете в термоустойчива купа.
В малък съд затоплете сметаната и Бейлиса на средна температура. След като видите пара и малки мехурчета да се образуват отстрани, веднага махнете от топлината.
Налейте горещите течни продукти върху шоколада и изчакайте една минута.
Разбъркайте сместа със шпатула, за да я смесите.
Добавете мекото масло  и разбъркайте добре.
Добавете ваниловия екстракт и разбъркайте отново много добре.
Поставете ганаша в хладилника, за да стегне, преди да го поставите в поша за пълнене на макароните. (Приблизително за около30 минути до един час)
Напълнете ганаша в пош и слепете макароните с него. 

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...