1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 2 май 2018 г.

Галет Капрезе







Най-вкусният галет, ако не ми вярвате, опитайте го J 
Тестото е изключително крехко, заради употребата на пълнозърнесто брашно, а продуктите, които използвах в плънката, го правят толкова свеж, ароматен, богат..., просто неустоим!

Необходими продукти:

За тестото:
¼ чаена чаша Пълнозърнесто брашно София Мел
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица сушена мащерка
½ чаена чаша масло (125 грама), студено и нарязано на кубчета
3 до 5 супени лъжици ледена вода

За плънката:
4 супeни лъжици песто Дженовезе
7-8 сушени домати, консервирани в зехтин
1 чаена чаша мини моцарала, добре оцедена от саламурата (200 грама)
200 грама чери домати
¼ чаена чаша настъргано сирене моцарела
1 яйце за намазване на галета по борда
½ чаена лъжичка сол
2 супени лъжици кедрови ядки
пресни листа босилек

Начина на приготвяне, можете да видите тук в сайта на София Мел.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...