1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 18 май 2018 г.

Пържено пиле със зеленчуци и аромат на джинджифил




Необходими продукти:
2 цели пилешки гърди
1 голяма жълта чушка
2 зелени чушки
2 червени чушки
300 грама гъби печурки, може и други
3 глави червен лук
6-7 супени лъжици подходяща мазнина за пържене
Аз използвах царевично олио с аромат на джинджифил. Ако нямате такова, настържете 3 сантиметра пресен джинджифил и овкусете пилето с него. Също така прибавете и една супена лъжица от мазнината за пържене, както и черен пипер. Сол се поръсва, след като  парчетата пиле сме поставили в тигана и са се изпържили от едната страна за около минута. Пържат се за още около минута и половина и от другата страна. Не трябва да се прекалява, за да остане пилето сочно.

сол, черен пипер, джинджифил, соев сос
1 чаена чаша жасминов ориз
2 чаени чаши вода, ½ чаена лъжичка сол
За поръсване използвах, запечени бланширани бадеми. Могат да се заменят с печени фъстъци или кашу.

Приготвяне:
Ориза се измива и се поставя в малка тенджера с вряла вода и сол. Вари се на бавен огън около 15 минути. След това, котлона се изключва и ориза се оставя още 15 минути на в тенджерата. През това време се приготвят пилето и зеленчуците.
Всички чушки и пилето се нарязват на дълги ленти.  Гъбите се нарязват  всяка на 6 части по дължина, а лукът на полумесеци.
Продуктите се изпържват на части в силно нагорещен тиган, като преди всяко следващо количество се прибавя в тигана по една супена лъжица от мазнината. Всяка част от продуктите, която се пържи, се поръсва докато е в тигана с малка щипка сол. Готовите продукти се изваждат върху тавичка или поднос и се поставят следващите в тигана. Когато всичко е готово, зеленчуците, гъбите и пилето се смесват. Овкусяват се с черен пипер и малко сол, ако е необходимо и се добавя малко соев сос. Най-добре е и ориза да се добави към пържените продукти, за да попие от соковете и мазнината на зеленчуците и пилето или може да се сервира отделно, според предпочитанията.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...