1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 14 май 2018 г.

Сладки с рикота и кедрови ядки




От това чудесно тесто направих два вида сладки, за да ви покажа колко е адаптивно и как можете да приготвите различни варианти, подходящи за всеки вкус.
След като тестото беше готово, го разделих на две части. В едната част прибавих нарязани сушени череши, които много обичам, другата част оставих натурални, тази с която исках да направя с кедрови ядки, за да мога да се насладя максимално на вкуса им.

Необходими продукти:
2 и ½ чаени чаши брашно Класик София Мел
2 чаени лъжички бакпулвер
½  чаена лъжичка сол
¼  чаена лъжичка или настърган индийско орехче
1 и ¼ чаени  чаши фина захар
½  чаша масло, меко (125 грама)
 чаена чаша сирене рикота
2 яйца
1 чаена лъжичка ванилова захар
½  чаена чаша кедрови ядки

Приготвяне:
В малка купа разбъркайте брашното, бакпулвера, солта и индийското орехче.
В голяма купа разбийте с миксер  на средна скорост захарта, ваниловата захар, мекото масло и сиренето Рикота   за около 1 минута. Прибавете яйцата, едно по едно, докато сместа стане гладка.  При ниска степен на миксера, прибавете брашнената смес и разбийте добре. Покрийте тестото и го охладете за 30 минути.
Поставете кедровите ядки в плитка купа.
С ръце оформете малки топчета и ги оваляйте в кедровите ядки. Подредете ги в голяма тава постлана с хартия за печене. Сплескайте леко топчетата.
Печете 9 до 11 минути или докато въртите са настроени, но не са кафяви. Cool 2 минути; премахнете от бисквитките в охладителната рафта.
Съхранявайте бисквитите в добре затворени кутии  при стайна температура.

Невероятно вкусна компания са тези бисквити на кафето по всяко време на деня и не само на него J
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...