1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 7 април 2018 г.

Портокалова Панна кота (Orange Panna cotta)


Необходими продукти:

9 грама желатин
170 милилитра прясно мляко
50 милилитра сок от портокал
200 милилитра сметана
100 грама заквасена сметана
5 супени лъжици мед
Кората от 1 портокал

Приготвяне:

Разтворете желатина в студеното прясно мляко и го оставете да набъбне за 10 минути. Затоплете го на водна баня или в микровълнова фурна, докота се разтопи напълно.
Прибавете портокаловия сок. Разбъркайте заедно млечната и заквасената сметана с меда. Затоплете ги леко и прибавете портокаловата кора. Смесете прясното мляко с желатина и подсладените сметани. Разбъркайте много добре.
Изсипете крема в удобни форми. Можете да използвате както силиконови, така и метални. Поставете в хладилника за няколко часа.
Преди да сервирате Панна котата, потопете съдовете в топла вода за няколко секунди и обърнете върху чиния за сервиране.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...