1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 6 април 2018 г.

Пълнени тиквички със зеленчуци и ориз




Вече ви показах една чудесна рецепта, на която много и отиват пролетта и лятото с прекрасните продукти на Бондюел. Разгледайте как можете да участвате в играта организирана от тях със страхотни награди. 
Предлагам ви следващото ми предложение, което е любимо удома и ви съветвам задължително да го опитате, ако още не сте го направили! Свежест, вкус и аромат, към които човек се пристрастява!

Необходими продукти:

1 кутия Бондюел голд Texas Mix
1 пакет замразени грах и моркови на кубчета Бондюел
2 средни глави стар лук, нарязан на кубчета
2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан
няколко стръка магданоз
2 стръка копър
¾ чаена чаша ориз, измит и отцеден
4 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 чаени чаши домашен зеленчуков бульон



Приготвяне:

Нарежете всяка от тиквичките на три равни части. Издълбайте вътрешността им и ги надупчете с клечка за зъби по дъното. Подредете тиквичките в удобна тава за печене. Посолете всяко парче внимателно и с помощта на четка, намажете отвътре и отвън с малко зехтин.
В голям тиган с незалепващо покритие, загрейте зехтина и задушете лука, докато омекне. Прибавете чесъна и пресния лук и запържете за кратко. Нарежете на ситно половината от вътрешната част на тиквичките, които сте издълбали и запържете добре. Прибавете ориза и разбъркайте за няколко минути и него. Прибавете замръзените зеленчуци и тези от консервата. Овкусете със сол и черен пипер и прибавете 1 чаена чаша от бульона. Сварете ориза, докато леко набъбне. Прибавете магданоза и копъра, разбъркайте.
Включете фурната да загрява на 180°С.
След като приготвите плънката по този начин, напълнете тиквичките и върху всяка изсипете по две, три супени лъжици от бульона. Останалия изсипете на дъното на тавичката. Покрийте тиквичките с хартия за печене и ги поставете в загрятата фурна.
Печете за 30 минути, докато тиквичките омекнат и ориза се свари. Накрая премахнете хартията и печете още 10 минути.


Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...