1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 24 април 2018 г.

Орехчета




За тестото:
150 грама масло
¼ чаена чаша заквасена сметана
7 супени лъжици фина захар
1 пакет ванилова захар
2 яйца
½ чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол

За крема:
100 грама печени орехи, фино смени
60 милилитра прясно мляко
100 грама масло
5 супени лъжици пудра захар
1 пакет ванилова захар
1 супена лъжица прясно настъргана портокалова кора




Приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта, докато захарта се разтвори.
Разтопете маслото, оставете го да се охлади малко и го добавете към яйцата внимателно при непрекъснато бъркане. Изсипете брашното в купа и го смесете с бакпулвера и щипка сол. Смесете брашнената смес с яйцата и маслото, прибавете и заквасената сметана. Омесете гладко и меко тестото. 
Разделете тестото на малки парчета по 6 грама всяко. Всяко парче, оформете на топче и го поставете във формата за печене.

За да пригответе крема, изпечете леко върху сух тиган ореховите ядки и ги оставете да се охладят напълно. Смелете ги в кухненски робот на ситно, но не прекалявайте, за да не се превърнат в орехова паста.
Разтопете маслото и прясното мляко и залейте с тях смлените орехи. Добавете захарта и разбъркайте много добре, докато се стопи. Накрая прибавете портокаловите корички. Поставете крема в хладилника, докато стегне.
С чаена лъжичка, напълнете всяка маслена черупка с крема и слепете орехчетата.
Съхранявайте ги 24 часа в добре затворена кутия, за да омекнат.



Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...