1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 3 март 2018 г.

Кокосова торта с ананас

Искам да ви споделя, че имах щастието да получа невероятни подаръци от GIFTY.bg, с които можете много лесно да се сдобиете и вие. Посетете сайта и съм убедена, че няма да останете безразлични, там със сигурност има за всекиго по нещо. Направете щастливи любимите си хора или пък изненадайте вашите приятели с повод или без! А може би искате просто да кажете Благодаря, на някой, който заслужава J
Сега като се замисля, почти не се сещам за нещо по-подходящо, креативно, красиво и достъпно от един такъв подарък, който ще бъде винаги наблизо до човека, за когото е предназначен. Най-хубавото е, че вие сами можете да решите, какво да бъде посланието върху продукта, който ще избeрете да поръчате. Също така можете да изпратите любимата си снимка или лого, които ще украсят избрания от вас подарък.
Най-хубавото е, че ще получите от екипа на GIFTY.bg едно изключително професионално, приятелско, персонално вниманиe, което ще остави у вас приятни спомени и няма да спрете да разчитате на тях и за в бъдеще, сигурна съм!
Аз вече имам своята любима чаша, подарете и вие любима вещ на вашите скъпи същества или пък направете подарък сами на себе си!


Кокосова торта с ананас

Необходими продукти:

Варен крем със сирене маскарпоне, бял шоколад и сметана:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра течна сметана
90 грама захар
семената от една ванилова шушулка
3 жълтъка
40 грама царевично нишесте с аромат ванилия или натурално
60 грама масло
2 супени лъжици кокосово масло или кокосов крем
6 грама желатин, приготвен според указанията на опаковката
100 грама бял шоколад
½ чаена чаша настърган на ситното ренде пресен кокос
350 грама сирене маскарпоне
220 милилитра прясна сметана за разбиване
1 консерва ананасов плод, добре отцеден от сока

Приготвяне на крема:
Поставете 250 милилитра от прясното мляко, сметаната, семената от ванилия  и захарта в малка тенджерка на среден огън на котлона.
В малка купа смесете до гладка консистенция жълтъците, нишестето и 100 милилитра студено прясно мляко. Прибавете сместа към прясното мляко и сметаната и бъркайте непрекъснато с кухненска тел, докато крема започне да се сгъстява.
Когато крема е готов го махнете от котлона и прибавете към него белия шоколад, начупен на парчета. Разбъркайте докато се стопи. След това прибавете маслото, коксовото масло  и разтворения желатин. Разбъркайте, докато получите гладък крем. Накрая прибавете кокоса и разбъркайте добре.
Постелете найлоново стреч по повърхността на крема и го оставете да се охлади напълно, преди да продължите с приготвянето.
След като крема изстине, разбийте го с миксера, докато стане гладък и прибавете към него мекото сирене маскарпоне. Разбъркайте енергично с телена бъркалка, докато получите еднороден крем.
Последно разбийте сметаната и прибавете и нея към крема на няколко пъти, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула, за да получите пухкав крем.




За захарния сироп:
сока от една консерва ананас
200 милилитра вода
120 грама захар
1 пакет ванилова захар

Поставете всички продукти в малка касерола и сварете сиропа за 5 минути. Оставете да се охлади напълно преди да го използвате.

За пандишпановия блат:
7 яйца на стайна температура
1 белтък
180 грама захар
20 грама ванилова захар
145 грама брашно

50 грама царевично нишесте

Приготвяне на блата:
Застелете дъното на квадратна форма с диаметър 24 cантиметра с хартия за печене. Добре е да се използва такава с подвижен ринг, защото ще можете да използвате външната част за оформяне тортата по-късно.
Намажете страните и дъното с разтопено масло.
Загрейте фурната до 180°С.
Пресейте и смесете добре брашното и нишестето в подходяща купа. Оставете настрана, докато ви потрябва.
Разбийте яйцата заедно със захарта за около 5-6 минути с миксер, докато получите много пухкава смес, в която бъркалките на миксера оставят трайни следи.
Пресейте брашното с нишестето върху яйчната смес и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула, докато се разпредели равномерно.
Изсипете тестото във формата и го изравнете. Поставете във фурната и печете 30-35 минути.
След готовност оставете блата да изстине за пет минути във формата и след това го извадете. Поставете го върху метална решетка, докато се охлади напълно, поне за три часа. Блата нарежете на три платки.

Сглобяване на тортата:
Поставете първата платка директно върху подходящо плато за сервиране. Около блата, за да се оформи добре тортата, поставете външната подвижна част от тавичката, в която сте го пекли. Напоете блата равномерно, с помощта на четка с 1/3 от захарния сироп. Поставете 1/3 част от крема върху блата, а отгоре подредете парченца от нарязания ананас. Редувайте по този начин, до изчерпване на количествата. Най-отгоре изравнете крема много добре и поставете тортата в хладилника за 4-6 часа.



За глазурата:
100 грама бял шоколад
100 грама маскарпоне
50 милилитра прясна сметана

Поставете всички продукти в удобна купа за водна баня. Разтопете продуктите, като разбърквате периодично, докато получите гладък крем.
Изсипете глазурата върху студената торта и я изравнете добре.
Поставете тортата отново в хладилника за един час.


След като тортата е готова премахнете ринга, като с помощта на нож отлепите внимателно стените.
Аз приготвих за декорация домашни бонбони Рафаело и нарязах на ленти пресен кокос, с помощта на белачка на зеленчуци.
Вие можете да украсите тортата по ваш вкус.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...