1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 11 март 2018 г.

Палачинкова торта Крем Брюле (Creme Bruleé Crepe Cake)


Необходими продукти:

За палачинките:
300 грама
брашно
4 супени лъжици захар
2 пакета ванилова захар
½ чаена лъжичка сол
2 чаши пълномаслено мляко
1 чаена чаша вода
5 супени лъжици масло, разтопено
5 големи яйца

За крема:
1½ чаши пълномаслено мляко, разделено
1 пакет ванилова захар
4 – 5 супени лъжици  захар
3 супени лъжици царевично нишесте
¼ чаена лъжичка сол
3 яйчни жълтъка
1 и ½ супени лъжици масло или 25 грама

Допълнително за крема:
350 милилитра сладкарска сметана за разбиване

За карамелената глазура:
4 супени лъжици гранулирана захар





За да направите палачинките:
В голяма купа поставете заедно всички продукти изброени за палачинките без едната чаша прясно мляко и водата. Разбийте с миксер продуктите на гладко тесто. Накрая прибавете млякото и водата, като смесвате с тел за разбиване, докато тестото е готово. Може да се наложи да добавите още малко течност или да я намалите, преценете това в процеса на приготвяне.

Покрийте палачинковото тесто и го поставете в хладилника, докато приготвите крема.

За да приготвите крема, поставете 1 чаша от млякото в рецептата в малка тенджерка на котлона заедно със захарта.
В средна купа смесете жълтъците, нишестето, солта и ½ чаена чаша студено прясно мляко. Поставете ги на среден огън на котлона. Разбъркайте много добре сместа, така че да няма никакви бучки. За да сте сигурни, че сместа е гладка я прецедете. Прибавете жълтъците с нишестето и прясното мляко при затопленото прясно мляко със захарта и бъркайте непрекъснато, докато крема се сгъсти.
След като е готов, прибавете маслото и разбъркайте, докато се стопи напълно.
Поставете по повърхността на крема найлоново стреч фолио и го оставете да изстине напълно.
Изпържете палачинките и от двете страни по стандартния начин, като преди да поставите тесто в тигана, намазвайте с малко мазнина. Наредете палачинките една върху друга и ги оставете да се охладят добре.
След като крема е напълно охладен, разбийте сметаната и я добавете към него.
Сглобете тортата директно върху удобен съд за сервиране. Поставяйте по 3 супени лъжици с връх от крема върху всяка палачинка и го намазвайте равномерно.
Поставете тортата в хладилника за няколко часа.

Преди да сервирате, разпределете захарта по повърхността на тортата и я карамелизирайте, с помощта на готварска горелка.


Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...