1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 31 март 2018 г.

Мастър клас с Том Халпин и Божана Кацарова

Днес  ще ви разкажа малко за кулинарния курс, на който имах възможността да присъствам с любезната покана на МЕТРО Академия


 Ако сте любители, почитатели, страстни ценители или професионално занимаващи с кулинария, можете да разгледате курсовете, които предлага Метро Академия и да се потопите във вкусното съвършенство на храната.
Аз имах това удоволствие, което ще остави в мен незаличими спомени, а сигурна съм и у всички останали, които посетиха курса на Метро Академия.  
В този и във всички останали курсове, които предлага Академията, можете да сте сигурни, че ще се сблъскате с високо качество на храната, превъзходен вкус, артистично и модерно поднасяне и ще опознаете тънкостите в прецизното и приготвяне, ще усвоите всички тези неща, които изредих, с помощта на шеф готвачите, които са истински професионалисти с изтънчен подход към всеки детайл от приготвянето и презентирането на всяка чиния.

На първо място беше удоволствието от възможността да получим уроци лично от световно известния австралийски шеф Том Халпин, който е на гости в нашата страна по покана на Божана Кацарова (победител в Мастър шеф 3) Том преди няколко години печели титлата Iron Chef в Банкок Тайланд.







Цялостното усещане беше, като че ли пиеш вода от извора и не ти остава нищо друго, освен да се наслаждаваш на всяка глътка на всяко движение, което беше до съвършенство обиграно и професионално точно. Чистотата и подредеността, с която се случваха нещата, когато Том приготвяше храната е нещо, което ми направи силно впечатление, на ред с техниките и вкусните рецепти, които си записахме в тефтерите. Опита на този готвач е наистина голям, въпреки младостта му. Той е обиколил доста държави от любов към храната и любопитство, което го е сблъскало с различни похвати и вкусове нетрадиционни за него в някакъв момент от живота му. Най-хубавото на всичко това е, че Том е създал свои собствен стил от всичко опитано, видяно и научено по света, като отсял за себе си най-доброто. За което разбира се е нужен и много усет, прецизност, вкус и стил, които той притежава несъмнено. За нас присъстващите оставаше само да се наслаждаваме и да попипваме от вкусеното и видяното. 


Любезните домакини Метро Академия са прегърнали идеята и са предоставили тази възможност да бъде организиран този Мастър клас в професионална среда с възможно най-свежите и перфектни продукти, които има на пазара, разбира се от обновения рибен щанд на Метро Кеш Енд Кери

Sea bass ceviche with smooth oil, horseradish and white grape 
Севиче от филе на пресен лаврак с лайм, пушено олио от гроздови семена, прясно настърган хрян и гарнирано с бяло грозде Рецептата е на Том Халпин






Това е младият любимец на Метро Академия Веско, един удивително всеотдаен и талантлив млад готвач, за който съм сигурна, че ще чуваме много в бъдеще.






Имахме възможността да наблюдаваме приготвянето и на един от десертите на шеф Георги Бойковски, който в момента е главен готвач в ресторант Болгар в хотел Маринела София.
Беше нещо наистина странно за мен лично, но аз съм един лаик и може би не чак толкова широко скроен кулинар, за какъвто всъщност се мислех преди да видя и опитам този Сладолед от лакто-ферментирали челядинки с боровинки и шоколад. Най-шокиращото за мен и това, което си остана истинска загадка е поръската на сладоледа, която беше приготвени пуканки от свинска кожа!?!!?



 И разбира се Звездата на деня беше десерта приготвен от Божана, един наистина достоен завършек на това двудневно вкусно приключение Сладолед от сладки картофи, лимон и канела с гарнитура от шоколадово Семифредо с вградена хрупкава бисквитка. 
Уникална вкусотия, честно!



 DAB BABY :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...