1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 26 март 2018 г.

Пълнени Ригатони със спанак и пролетни моркови

Не е трудно да приготвите перфектното ястие, когато използвате перфектния продукт. Така направих и аз, като използвах най-добрите замразени продукти на пазара, тези на Bonduelle. Техните продукти съм сигурна, че всяка домакиня е използвала и знае, че качество им е високо, а вкусът несравним. 
В този случай използвах два от замразените продукти на Bonduelle, които всъщност, почти нямат разлика от свежите със запазени хранителни качества и свеж вид, всяко ястие може да бъде звездата на трапезата.
Ако искате да си приготвите и вие най-вкусните Ригатони, следвайте рецептата, използвайте тези зеленчуци и се насладете. Освен че ще имате на вашата трапеза тази неповторима вкусотия, ще можете да участвате и в НАЦИОНАЛНА ПОТРЕБИТЕЛСКА ПРОМОЦИЯ на Bonduelle със страхотни награди, като в няколко лесни стъпки, регистрирате касовата си бележка тук "ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ОТ ПРИРОДАТА. А НАГРАДИТЕ – ОТ НАС.“

Необходими продукти:

2 пакета замразен нарязан спанак (Chopped Spinach) Bonduelle
½  пакет замразени бейби моркови (Spring Carrots) Bonduelle
2 супени лъжици зехтин
2 глави стар лук
3 скилидки чесън
250 грама рикота
300 грама доматен сос (използвайте любимият ви домашен или закупен от магазина)
350 грама сос Бешамел
1 стрък пресен босилек
сол и черен пипер
½ чаена чаша настърган Пармезан за поръсване
1 пакет Ригатони, сварени предварително за 2 минути в подсолена вода




За соса Бешамел:

40 грама масло
1 и ½ супени лъжици
350 милилитра горещо прясно мляко
сол
индийско орехче

Приготвене:

Задушете лука и чесъна в голям тиган със зехтина на средна температура. Прибавете към тях спанака и гответе, докато течността, която има се изпари. Прибавете нарязаните пролетни моркови, разбъркайте докато се разпределят при останалите зеленчуци. Махнете тигана от котлона и оставете зеленчуците да се поохладят леко.

През това време, пригответе соса Бешамел, като разтопите маслото в малка касерола на котлона и прибавите към него брашното. Разбъркайте за около минута на средно-висока температура. След това прибавете наведнъж горещото прясно мляко и разбъркайте енергично, с помощта на телена бъркалка. Варете соса, докато се сгъсти. Накрая подправете със сол и индийско орехче.

Сварете Ригатоните в подсолена вода за 2 минути. Оцедете ги от водата и прибавете към тях 1 супена лъжица зехтин, разбъркайте внимателно.

Прибавете към спанака и бейби морковите сиренето Рикота и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан босилек.

Поставете ⅓ от доматения сос на дъното на глинена тавичка за печене. Отгоре разпределете ⅓ от соса Бешамел. 
Напълнете Риготоните с плънката, с помощта на сладкарски пош или малка лъжичка. Наредете ги плътно един до друг върху сосовете и разпредете върху тях останалия доматен сос и соса Бешамел. Отгоре поръсете с настъргания Пармезан.
Поставете глинената тава в леко загрята фурна и увеличете температурата на 200°С.
Печете 30 минути.

Сервирайте, докато са още топли, като в чинията преди да поставите от пълнените Ригатони, сложете няколко супени лъжици от доматения сос.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...