1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 19 март 2018 г.

Картофени палачинки



Необходими продукти:

500 грама обелени картофи
сол
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици обикновено брашно
3 средни яйца + 3 средни яйчни белтъка
3 супени лъжици заквасена сметана)
сол, черен пипер, розмарин

Приготвяне:

Пригответе картофено пюре, като в средно-голяма тенджера кипнете вода със сол. Добавете картофите обелени и нарязани на четвъртини. Варете картофите до готовност. Изцедете водата и ги направете на пюре с преса, докато станат гладки. Прибавете маслото и разбъркайте. Оставете ги настрана, за да се охладят.
След като картофите се охладят леко, добавете брашното, солта, черния пипер, ситно нарязания розмарин и разбъркайте, докато всичко се смеси равномерно. Добавете яйцата, белтъците и сметаната и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде гладко и леко течно (но не прекалено, по скоро като крем).

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно-ниска температура. Поставете ¼ чаена лъжичка масло, докато се разтопи и изпържете палачинката приблизително по 2 минути от всяка страна. По същия начин изпържете и останалите палачинки.

Да ви е сладко!

2 коментара :

  1. Тези палачинки са истински разкош Танче.Обикновено ги правя с цели яйца и жълтъци, но тук ме изненадаха белтъците.На сняг ли са разбити или не ? А тази рукула, която е теснолистна чудесно се вписва когато се добавя в малки количества.Чудесна гарнитура към тези картофени красавици.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Ели :) радвам се, че палачинките ти харасват! Не, не се разбиват просто се прибавят и се разбъркват, както и останалите продукти. Много сполучлива рецепта, препоръчвам я на всички.
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...