1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 14 март 2018 г.

Двуцветен Портокалов кекс


Необходими продукти:
240 грама обикновено брашно
40 грама нишесте ( може да бъде портокалов пудинг)
130 грама масло, на стайна температура
Кората от  1 портокал
80 милилитра портокалов сок
3 яйца
170 грама захар
1 пакет ванилова захар
20 грама натурално какао на прах
150 грама кисело мляко
1 пакет бакпулвер
щипка сол сол

Приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180°С.
Смесете портокаловия сок с киселото мляко.
Смесете брашното с бакпулвера.
С помощта на електрически миксер, в голяма купа, разбийте маслото, захарта и ваниловата захар, до пухкав и гладък крем.  Добавете щипка сол и прибавете едно яйце, разбийте много добре отново. Прибавете и останалите две яйца, като след всяко разбивате до пълното му усвояване от сместа.
След това прибавете от течните продукти и разбийте с миксера. Прибавете половината от брашното и отново разбийте. Прибавете половината от останалите течни продукти и отново използвайте миксера. Последно прибавете останалото брашно и разбийте много добре сместа.
Разделете тестото на две части и прибавете към едната какаото и последната част от течните продукти, смесете много добре какаовата част.
Поставете хартия за печене върху продълговата форма с дължина 25 сантимитра. Намажете с малко разтопено масло хартията. Поставете тестото във формата, като редувате от двата цвята, до изчерпване на количествата.
Поставете формата в предварително загрятата фурна и печете 60 минути.
За да сте сигурни, че кекса е добре изпечен, проверете към края на печенето в центъра с дървен шиш.
Готовия кекс оставете да поизстине във формата за 15 минути, след което го извадете върху метална решетка, за да се охлади напълно.
Преди да сервирате, поръсете кекса с пудра захар.








Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...