1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 24 януари 2017 г.

Бисквити с банан, ябълка и овесени ядки



Необходими продукти:

130 грама меко масло

50 грама кокосово масло
1 чаена чаша кафява захар
½ чаена чаша кокосова захар

1 пакет ванилова захар
1 голямо яйце или 2 малки
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 чаена чаша пюре от банани

1 средна ябълка, обелена и настъргана
1 и ½  чаени чаши брашно тип 650
1 чаена лъжичка бакпулвер

½ чаена лъжичка сода
½ чаена лъжица канела
¼ чаена лъжичка индийско орехче
2 супени лъжици царевично нишесте
1 и ½ чаени чаши фини овесени ядки

½ чаена чаша овесени трици
½ чаена чаша трици от лимец
½ чаена чаша кокосови стърготини
½ чаена чаша шоколадови капки или шоколад нарязан на малки парчета

Начин на приготвяне:

Разбъркайте маслото, кокосовото масло, ваниловата захар, кафявата захар, кокосовата захар, яйцата, екстракта от ванилия и пюрето от банани, докато всичко се смеси добре.
Смесете брашното, канелата, содата, бакпулвера, индийското орехче и царевичното нишесте, разбъркайте добре.

Прибавете брашнената смес към течните съставки и разбъркайте, докато се смесят равномерно. Прибавете настърганата ябълка, разбъркайте отново.
Прибавете предварително смесените овесени ядки, трици, кокосови стърготини и шоколада. Разбъркайте всичко добре.
Загрейте фурната до 180⁰С.

Пригответе две големи тави постлани с хартия за печене.
С помощта на малка лъжица за сладолед или чаена лъжичка оформете бисквитите върху хартията за печене. Натиснете тестото малко, така че да получите плоски, дебелички дискове. Те ще се разлеят малко при печенето.
Поставете тавата във фурната и печете в продължение 12-14 минути или докато краищата започнат да стават златисто-кафяви..
Извадете бисквитките от фурната и ги оставете да се охладят
 за 3-4 минути в тавата, след това ги преместете върху решетка, докато изстинат напълно.

понеделник, 23 януари 2017 г.

Пилешки бонфиленца с бекон и салата с авокадо

Необходими продукти:

За салатата:
 
1 добре узряло авокадо
½ консерва сладка царевица
1 глава червен лук
 
За дресинга:
 
1 супена лъжица ябълков оцет
1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок
2 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън, пресована или ситно нарязана
1 чаена лъжичка едрозърнеста горчица
1 чаена лъжичка мед
сол, черен пипер и риган
 
Всички съставки за дресинга смесете добре и ги прибавете към нарязаните авокадо, лук и царевица. Разбъркайте и оставете салатата настрани, за да се овкуси преди да сервирате.
 
За месото:

15 бонфиленца
300 грама нарязан пушен бекон
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
½ чаена лъжичка чеснова сол
½ чаена лъжичка шарена сол
сол и черен пипер
1 супена лъжица сос уорчестър
2 супени лъжици зехтин
 
Овкусете бонфиленцата първо със сухите подправки и след това прибавете соса уорчестър и зехтина. Разбъркайте всичко много добре.
Завийте по едно парче бекон върху всяко парче месо.
Загрейте тиган на средно-висока температура и изпържете всяко парче от всички страни. Не прекалявайте, за да остане месото сочно и крехко.
Сервирайте бонфиленцата топли със салатата от авокадо.

 Да ви е сладко!

събота, 21 януари 2017 г.

Бързи Мъфини




Необходими продукти:

300 грама брашно София Мел Типово
4 супени лъжица трици за хранителни цели
10 грама бакпулвер
1 кафена лъжичка сол
½ чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка мляно индийско орехче
2 яйца
150 грама кафява захар
1супена лъжица ванилова захар
½ чаена чаша зехтин или олио
250 милилитра прясно мляко 
 
1 банан (120 грама)
50 грама стафиди
овесени ядки за поръсване
 
Начин на приготвяне:

Яйцата, ваниловата захар и кафявата захар се разбиват на пяна. Постепенно се прибавят прясното мляко, зехтинът и предварително смесените брашно, трици, бакпулвер, канела, индийско орехче и сол.

Всичко се разбърква добре. Формичките за мъфини се пълнят до половина със сместа, във всяка се поставят парченца банан и стафиди, след което се допълват с останалата смес. Дозата е достатъчна за 12 мъфина.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180°C, в продължение на 25 минути в предварително загрята фурна.

петък, 20 януари 2017 г.

Хляб със семена

Необходими продукти:

600 грама Брашно София Мел Класик
100 милилитра олио
20 грама прясна мая
100 милилитра топла вода
20 грама захар
300 милилитра прясно мляко
12 грама сол
Семена – сусам, мак, ленено семе

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода, заедно със захарта и 1-2 лъжици брашно, разбъркайте. Оставете я да шупне за около 20 минути. От брашното и останалите продукти замесете меко, еластично тесто и оставете да удвои обема си на топло място.

Разделете тестото на три равни части и оформете фитили, върху повърхност, посипана с микс от семена. Сплетете фитилите  на плитка. Поставете плитката в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене и отново оставете на топло да удвои обема си и да изпълни формата.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30-40 минути до готовност.

четвъртък, 19 януари 2017 г.

Родопски колаци

Необходими продукти:

1 яйце
1 чаена чаша гъсто кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
½ чаена лъжичка сол
1 щипка захар
70-100 грама сирене
1 и ½ чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:

Разбъркайте с вилица яйцето. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте за кратко, докато содата се угаси. Прибавете млякото към яйцето и натрошете сиренето на ситно директно при тях. Следва да овкусите със солта и захарта. Накрая прибавете брашното и разбъркайте, докато всичко се смеси добре.

Поставете удобен тиган за пържене на средна топлина с две супени лъжици олио в него.

Гребнете една супена лъжица с връх от тестото и го поставете върху затоплената мазнина. Натопете лъжицата в мазнината и притиснете тестото с обратната страна, защото е гъсто и трябва да се понатисне, за да се оформи.

След като изпържите първите колаци, ако мазнината е свършила, прибавете отново две супени лъжици. В никакъв случай не увеличавайте котлона, ако искате да имате перфектно изпържени с пухкава вътрешност колаци, бъдете търпеливи.

Много вкусни стават и стигат за закуска поне за 4-5 човека, въпреки малкото количество продукти, които се използват.

Да ви е сладко!


Пилешки филенца с майонеза и чипс

 Необходими продукти:

400 грама пилешко филе, без кожа и кост
100 грама майонеза (най-добре домашна)
200 грама чипс със сол
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Поставете върху удобна тавичка за печене хартия за печене.
Включете фурната да загрява на 220С.
Начупете чипса на ситно.
Нарежете пилешкото филе по дължина, с ширина на парчетата 2,5 сантиметра.
Овкусете месото с голяма щипка сол и щипка черен пипер и го разбъркайте.
Оваляйте всяко парче в майонезата, а след това в чипса.
Поставете парчетата в приготвената тавичка и във фурната.
 
На 25-26тата минута, извадете едно парче месо и проверете, дали е готово. За да пресушите месото във фурната е необходима само минутка повече и ще имате сухи и не много вкусни филенца. Това зависи от фурната ви. В моята стават за 25-26 минути и са перфектно изпечени, сочни и крехки.
 
Да ви е сладко!

сряда, 18 януари 2017 г.

Кюфтета от броколи и киноа


Необходими продукти:

1 и ½ чаени чаша сварена киноа
3 чаени чаша броколи (2 малки стръка)
2 яйца
1 чаена чаша панко галета
½ чаена чаша пармезан
1 скилидка чесън
сол и черен пипер

За соса:

1 чаена чаша гъсто кисело мляко
3 супени лъжици заквасена сметана
1 скилидка чесън
кората от един лайм
1 супена лъжица сок от лайм
2 стръка магданоз
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбъркайте всички продукти за соса, покрийте купата с прозрачно фолио и го оставете в хладилника, докато приготвите кюфтетата.

Измийте много добре малко повече от ½ чаена чаша киноа, за да не горчи след готвенето. Сварете я  в двойно на нейното количество вода и щипка сол. Варете на тих огън около 20 минути, докато киноата поеме всичката вода. Оставете настрани, за да изстине.

Изрежете само розичките на броколите и ги сварете в подсолена вода за 3-4 минути. След това ги измийте със студена вода и ги отцедете много добре в гевгир. След като ги отцедите, намачкайте броколито с вилица, докато се разкъса на малки парченца.
Смелете средата на три филии пресен хляб в блендер на трохи.
Разбийте леко яйцата със солта.

Сега следва всичко да смесите заедно.
Прибавете киноата към броколите. След това прибавете трохите, пармезана и яйцата. Овкусете с черен пипер и прибавете ситно нарязания чесън. Омесете всички равномерно.

Поставете тиган с незалепващо покритие на котлона на средна температура. Поставете в тигана 1 супена лъжица зехтин.
Оформете от сместа кюфтенца с размер по ваш вкус и изпържете всяко от двете страни.

Сервирайте със свежия сос от кисело мляко и сметана.

Да ви е сладко!

вторник, 17 януари 2017 г.

Тирамису Panna Cotta


Необходими продукти:

1 чаша прясно мляко (250 милилитра)
1 пакет желатин (10грама)
1 и ½  чаени чаши неподсладена млечна  сметана 30% масленост
½ чаена чаша маскарпоне (125 грама)
1/3чаена чаша + 1 чаена лъжичка захар
3 супени лъжици вино Марсала
2 чаени лъжички еспресо на прах
натурално какао за поръсване

Начин на приготвяне:

В малка тенджера, стоплете млякото на котлона и поръсете отгоре желатина. Разбъркайте и го оставете на ниска топлина, докато се разтопи напълно. Това се случва, за около една минута.
В друга тенджера смесете сметаната, маскарпонето, захарта, виното Марсала и нес кафето.
Поставете тенджерата на слаб котлон и разбъркайте, само докато захарта и маскарпонето се разтопят и кафето се разтвори.
Махнете от котлона и прибавете прясното мляко с желатина. Разбъркайте добре.

Изсипете сместа в 6-8 удобни формички и поставете в хладилника за една нощ.

За да сервирате Panna Cotta, натопете за 5 секунди формите в топла вода и ги обърнете върху подходяща чиния.

Поръсете с какао на прах повърхността и се насладете!

понеделник, 16 януари 2017 г.

Милинки с плънка


Необходими продукти:

1 чаена чаша кисело мляко (250 грама), със стайна температура
¾ чаена чаша прясно мляко (200 милилитра), хладко
¾ чаена чаша топла вода (200 милилитра)
2 яйца
1 пакет свежа мая (40 грама)
2 супени лъжици захар
1 равна супена лъжица сол
2 супени лъжици слънчогледово олио
малко повече от 1 килограм брашно

За заливката:

2 супени лъжици брашно
100 грама масло
½ чаена лъжичка сол
галета

За плънката:

200 грама краве сирене
120 грама Маскарпоне или друго крема сирене

Начин на приготвяне:
 
Разтворете маята в топлата вода и прибавете захарта. Прибавете и няколко лъжици брашно към маята, разбъркайте добре, покрийте с чиста кърпа и оставете настрани за 15 минути.
Разбийте леко яйцата, олиото, киселото и прясното мляко.

Пресейте 600 грама от брашното в голяма купа и разбъркайте в него солта, за да се разпредели добре. Направете по средата кладенче и изсипете течните съставки. Разбъркайте с дървена лъжица, докато получите смес с гладка консистенция. Започнете да прибавяте брашно и да омесвате с ръка, докато тестото започне да се оформя на топка но все още е много меко и леко лепкаво.
Оставете тестото за 10-15 минути, докато приготвите тавата за печене и разчистите наоколо.

Намажете с мазнина кръгла тава удобна за печене.

Натрошете сиренето и прибавете към него Маскарпонето или друго крема сирене, по желание. Намачкайте ги с вилица, докато се смесят много добре.

Намажете ръцете си с малко олио и накъсайте тестото на малки парчета, по 30 грама всяко. Отмерете ги с кухненска везна.
Всяко парче, с помощта на дланите си сплескайте леко и поставете в центъра по една малка кафена лъжичка от плънката. Прещипете краищата и оформете топче. Постъпете така и с останалите парчета тесто.
Подредете ги в тавата приготвена за печене. Покрийте тавата с найлон или стреч фолио и ги оставете да втасат за 30-40 минути на топло.

Преди да ги поставите във фурната разтопете маслото и запържете за кратко брашното в него. Овкусете и със солта.
С лъжица, разпределете маслото равномерно върху милинките.
Поръсете по една малка щипка галета върху всяка милинка.

Поставете тавата във фурната и нагласете температурата на 200⁰С. Печете на тази температура 10 минути и намалете на 180⁰С. Печете до готовност, докато милинките станат със златисто-кафеникав загар, около 30 минути.

Прекрасни са, препоръчвам ви да ги опитате!

Торта с червено цвекло, крем от маскарпоне, бял шоколад и сметана

















Необходими продукти за блата:
 
200 грама черен шоколад
4 супени лъжици топло еспресо
200 грама масло
140 грама брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица ванилова захар
2 супени лъжици какао
5 яйца
150 грама захар
250 грама печено и направено на пюре червено цвекло
За крема:
 
300 грама бял шоколад
300 грама маскарпоне
150 грама млечна сметана
2 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица екстракт от ванилия
4 грама желатин
2 супени лъжици студена вода
100 грама сладкарска сметана за разбиване

Приготвяне:
 
Постелете три тавички с хартия за печене с диаметър 18 сантиметра.
Ако нямате, застелете една и разделете тестото на три равни части. Изпечете първо едната, а след това и останалите две части от тестото. Ще отнеме малко повече време, но блатовете ще бъдат еднакво хубави.
Разтопете шоколада на водна пара и добавете топлото кафе и маслото нарязано на кубчета, разбъркайте, докато получите гладка смес. Оставете настрани да се охлади.
Пресейте заедно брашното с бакпулвера и какаото, разбъркайте.
В друга купа, разбийте жълтъците заедно с ваниловата захар , докато изсветлеят леко.
Белтъците разбийте отделно до пухкава пяна и постепенно добавете на няколко пъти захарта, докато стане на твърд крем.
Добавете жълтъците към пасираното червено цвекло, а след това към шоколадово-маслената смес, разбъркайте добре. Добавете внимателно, на няколко пъти твърдо разбитите белтъци, като редувате с брашното смесено с бакпулвера и какаото. Разбърквайте внимателно със силиконова, за да стане тестото много пухкаво. Изсипете тестото в желаните от вас форми и печете в предварително загрята фурна на 180⁰С за 30 минути.За да направите крема, разтопете шоколада на водна пара и прибавете към него сиренето маскарпоне, разбъркайте, докато получите гладка смес. Прибавете и набъбналия желатин, докато сместа е още топла, за да се разтвори добре. Оставете крема да изстине до стайна температура и прибавете разбитата сметана. Разбъркайте много добре. Отделете ½ чаена чаша от крема и го оставете настрани.

Сглобете тортата, като поставите първия блат върху удобна чиния за сервиране. Отстрани поставете ринг за оформяне на торти.
Следва да се добави половината от крема, отново блат, отгоре останалия крем и последния, трети блат накрая.
Завийте тортата с найлоново фолио и я оставете в хладилника за 6-8 часа, най-добре за една нощ.

Разбийте сладкарската сметаната, без да прекалявате, докато се превърне в мек крем и я прибавете към крема от маскарпоне и бял шоколад, разбъркайте внимателно. Прибавете и 3-4 супени лъжици пюре от червено цвекло към крема и разбъркайте съвсем леко, за да стане шарен.

След като тортата е стегнала, намажете я навсякъде с крема от маскарпоне и сметана, оцветен с пюре от цвекло. Декорирайте по ваш вкус и се насладете на това изкушение.

неделя, 15 януари 2017 г.

Пилешки крилца "3 лъжици" с гарнитура Картофи с пармезан

Рецептата видях при Пепа Стоева Храна за мойте канибали, и добре че избрах точно нея, защото е страхотна! Ще си запиша рецептата, защото със сигурност ще ги приготвям доста често тези вкусни крилца.

Необходими продукти за пилешките крилца: 

около 20 броя пилешки крилца
3 супени лъжици кисело мляко
3 супени лъжици заквасена сметана
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици кетчуп
3 супени лъжици горчица
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици млечно-чеснов сос

1 чаена лъжичка Табаско
3 чаени лъжички мед
3 чаени лъжички подправки - по една мащерка, риган и чесън на прах

сол и черен пипер

Приготвяне:

В голяма купа, смесете всички продукти за маринатата много добре. Поставете крилцата в нея и разбъркайте, така че да се покрият целите. Поставете купата в плик и приберете крилцата в хладилника за няколко чеса, най-добре за една нощ.
След това време, включете фурната да загрява на 220С.
Покрийте голяма тава с хартия за печене и подредете пилешките крилца върху нея.
Поставете тавата във фурната и печете 30 минути. След това обърнете крилцата и печете още 15-20 минути, до готовност.






 Необходими продукти:

7-8 средни картофа, обелени
¾ чаена чаша настърган пармезан
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 чаена лъжичка чесън на прах или чеснова сол

5 супени лъжици зехтин
сол на вкус
нарязан пресен магданоз за гарнитура, по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на 8 – 10 парчета всеки. Първо през средата по дължина и след това на 4-5 филийки от по късата страна.

Поставете нарязаните картофи в тенджера със студена вода и една чаена лъжичка сол. Сварете ги за 5-7 минути, не повече.
Поставете леко омекналите картофи в голяма тава и ги оставете да поизстинат.

Прибавете към изстиналите картофи всички подправки и пармезана и смесете всичко добре.
Подредете картофите на един ред върху голяма тава с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на
230⁰С за около 25-30 минути. Извадете ги от фурната, обърнете всяко парче от другата страна и печете за още 10-15 минути.
Гарнирайте картофите с магданоз и настърган пармезан, по желание.


Пухкави питки за хамбургери



Не е правилно да характеризирам питките като такива, само за хамбургери, но са подходящи за тях, както и за всякакво друго похапване, по всяко време на деня. Страхотни са със супата или основното, за закуска с масло и мед, по всякакъв начин са си на мястото тези вкусни пухкавелчета.

Необходими продукти:

2 чаени чаши топло прясно мляко
2 супени лъжици суха мая
¼ чаена чаша захар
2 чаени лъжички сол
6 супени лъжици меко масло (90 грама)
2 големи яйца
1 килограм брашно тип 650
1 супена лъжица разтопено масло за намазване на питките след изпичане


Начин на приготвяне:

Ако имате от онези планетарни миксери, можете да поставите всички продукти заедно, с изключение на 300 грама от брашното и супената лъжица масло, която е за намазване след печене. Започнете с течните продукти и най-отгоре добавете брашното. Разбийте, докато всичко се смеси много добре и получите гладко, много меко тесто. Тогава започнете да добавяте от брашното, докато започне тестото да се отлепва от стените на съда и да се оформя на топка.

Ако нямате такъв миксер, омесете с обикновен ръчен миксер, като поставите приставките за тесто и постъпете по същия начин.

Ако нямате миксер, поставете отново всички съставки, които описах по горе и започнете да месите с ръка. След като сместа стане гладка, започнете да добавяте от брашното, докато започне да се оформя тестото на топка. В този момент, поръсете работния плот с малко брашно и извадете тестото върху него. Поръсвайте малко брашно след всяко омесване, докато тестото спре да лепне по ръцете ви.

Когато тестото е готово, намажете голяма купа с мазнина и го поставете вътре. Покрийте го с найлон и го оставете да втаса, докато удвои обема си, около 1 и ½ часа.

След това постелете най-голямата тава, която имате с хартия за печене.

Накъсайте тестото на парчета и ги претеглете на кухненска везна. Всяко трябва да бъде 70 грама.  Оформете хубави топчета и ги поставете върху хартията за печене на разстояние едно от друго. Покрийте така оформените питки с найлон и ги оставете да втасат за 30 минути на топло.

Поставете тавата с втасалите питки във фурната и включете на 180С.
Печете, докато станат златисто-кафеникави, около 35-40 минути.

Да ви е сладко!

събота, 14 януари 2017 г.

Кифли с плитки


Рецептата от корицата на SOintoFOOD 

Необходими продукти:

15 грама прясна мая
70 милилитра хладка вода
1 и ½ супени лъжици захар
200 милилитра гъст айран
¼ чаена лъжичка сода
150 милилитра пълномаслено прясно мляко
1 яйце + 1 белтък
100 милилитра олио
½ супена лъжица сол
около  600 грама брашно
 
30 грама разтопено и охладено масло за намазване на корите
1 жълтък + 1 супена лъжица сметана за намазване на питката

Приготвяне:

В малка купа, разтваряме маята със захарта в топлата вода. Добавяме две-три супени лъжици брашно и оставяме настрани, докато купата се изпълни.

В широка и дълбока купа, изсипваме около 400 грама от брашното и в него разбъркваме солта. По средата оформяме кладенче. В малка купа разбъркваме яйцето и белтъка. В друг съд разбъркваме и затопляме леко айрана, добавяме содата към него и прясното мляко. Добавяме и олиото.

В кладенчето постепенно започваме да прибавямеда от течните съставки,  като редуваме с маята и разбъркваме постепенно с дървена лъжица. Продължаваме до изчерпване на всички продукти. След това поставяме тестото върху поръсен с брашно работен плод и омесваме меко и нелепнещо тесто, като добавяме брашно, докато е необходимо.

Готовото тесто поставяме в купа намазана с олио и покриваме с домакинско фолио. Оставяме го да втасва за 1 час на топло, докато удвои обема си.„

Оформяне:

Постиламе върху голяма тава хартия за печене.

Втасалото тесто изваждаме върху леко набрашнена повърхност и разделяме на равни части, всяка по 60-70 грама. Всяка част разточваме елипсовидно и срязваме в долния край на три части. Оплитаме ги в плитка и обръщаме на другата страна, така че хубавата част на плитката да бъде отгоре. Намазваме с разтопено масло и поставяме плънка по избор в средата на широката част. Аз използвах за плънка краве сирене овкусено с мащерка и пушен червен пипер. Завиваме и оформяме кифличката.

Така оформените кифли, оставяме да втасват за 40 минути на топло покрити с найлон, като внимаваме да не се докосва до повърхността им.

Преди да изпечем, намазваме кифлите с разбития жълтък със сметаната.

Печем първоначално за 10 минути на 200˚С, след това намаляваме на 180˚С и допичаме за още около 20 минути.




SOintoFOOD

събота, 7 януари 2017 г.

Симид

Необходими продукти:

1 чаена чаша хладко прясно мляко (250 милилитра)
1 чаена чаша хладка вода (250 милилитра)
1 чаена чаша олио (200 милилитра)
1 пакет суха мая (7 грама)
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
около 1 килограм бяло брашно по Утвърден Стандарт България на София Мел
2 супени лъжици петмез
¾ чаена чаша вода
300 грама сусам

Изсипете в голяма купа водата, прясното мляко, захарта и маята. Разбъркайте и оставате за 10 минути, докато сместа се понадигне.
Изсипете към маята олиото, солта, две чаши от брашното и разбъркайте с телена бъркалка, докато сместа стане гладка. Продължете да прибавяте брашно и омесете много меко, леко лепнещо тесто.

Поставете тестото в чиста купа и го покрийте с найлоново фолио. Оставете го в топло помещение, докато удвои обема си.
 
Разтворете двете супени лъжици петмез във водата. Оставете настрани, докато ви потрябва.

Пуснете фурната да загрява на 200⁰С.

След като тестото е втасало, разделете на 12 еднакви части.
От всяка част, направете фитил с дължина 80 сантиметра. Сгънете на две фитила и го оплетете. Прещипете двата края, така че да се оформи кръгъл симид.
Постелете върху две тави хартия за печене.
Потопете всеки симид в разтворения петмез и оваляйте в сусам.
Подредете симидите в тавите и печете всяка тава за 20-25 минути в предварително загрятата фурна.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...