1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 20 декември 2017 г.

Брауни Шоколадови елхички


Необходими продукти:

150 грама тъмен шоколад, начупен
150 грама масло
3 големи яйца
125 грама фина захар
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
кората и сока от една мандарина
100 грама обикновено брашно
½ чаена лъжичка смесена подправка за коледни сладкиши
¼ чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол

За декорация:

около 50 грама Роял айсинг или бял шоколад
2 супени лъжици цветни захарни звезди

Приготвяне:

Включете фурната на 180°C.
Намажете с мазнина правоъгълна форма с диаметър 23х17 сантиметра и поставете по дъното и хартия за печене.

Поставете шоколада и маслото в купа, а купата над тенджера с вряща вода. Разбъркайте, докато шоколада и маслото се стопят. Махнете купата парата и оставете да сместа да се охлади за 20 минути.
В друг подходящ съд, с помощта на дървена лъжица, разбъркайте яйцата със захарта и ваниловия екстракт. След това прибавете настърганата кора от мандарината и сока от нея.
В малка купа смесете брашното, бакпулвера, щипка сол и смесената подправка. Изсипете охладената шоколадова смес в разбитите яйца със захарта и ги разбъркайте, докато се смесят. След това добавете сухите съставки, разбъркайте, но не прекалявайте.
Изсипете сместа в предварително приготвената тавичка. Печете за 20-25 минути. Оставете браунито да се  охлади напълно, преди да го извадите от тавичката.
Разрежете правоъгълното брауни по средата по дългата му страна. Изрежете по 6 правилни триъгълника от всяко парче.

Украсете всяко с разтопен шоколад или с айсинг и поръсете със захарните звезди.

Да ви е сладко и празнично!

Идеята е адаптирана от: https://www.sainsburysmagazine.co.uk/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...