1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 18 октомври 2017 г.

Запечена полента (качамак) с панирано пилешко (Baked Polenta with Panned Chicken)


Необходими продукти за качамака:

3 чаши вода
¼ чаена лъжичка сол
½ чаена чаша готов царевичен грис за качамак
2 супени лъжици масло

2-3 супени лъжици млечна сметана
2-3 супени лъжици сирене Пармезан, настърган
риган и черен пипер


За пилешките гърди:

1 брой обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани
¼ чаена чаша брашно
½ чаена лъжичка сол
⅓ чаена лъжичка черен пипер
1 яйце

¾ чаша начупени крекери, моите бяха рибки
¼ чаена лъжичка чесън на прах

½ чаена чаша настъргано сирене Моцарела
½ чаена чаша от любимия ви доматен сос Маринара
2 стръка босилек, нарязан

4-5 супени лъжици зехтин за пържене




Приготвяне:


Намажете средна глинена тавичка с масло. Оставете настрани, докато ви потрябва.
В средна касерола, на ниска температура изсипете водата и я оставете да кипне със солта. Бавно добавете царевичния грис, лъжица по лъжица, като междувременно разбърквате непрекъснато. Оставете да къкри на слаб огън, като непрекъснато бъркате с дървена лъжица, докато стане гъст и кремообразен, около 10 минути. Към края прибавете, сметаната, маслото, пармезана, черния пипер и ригана. Изсипете качамака предварително подготвената тава и оставете настрана.
Пригответе пилето, като го овкусите със черен пипер, сол и чесън на прах.
Загрейте зехтина на среден огън.
В плитка чиния изсипете брашното и щипка сол. Във втора плитка чиния разбъркайте добре яйцата с щипка сол. В третата плитка чиния поставете натрошените крекери.  Потопете всяко парче месо първо в брашното, след това в яйцето и накрая в крекерите.

Изпържете месото в загретия зехтин и от двете страни по 2-3 минути от всяка, докато пилето стане с кафява хрупкава коричка. Извадете филетата и ги поставете върху кухненска хартия.
Подредете пилешките филета върху качамака. Отгоре върху всяко парче поставете по 2-3 супени лъжици от доматения сос Маринара. Най-отгоре поръсете с настърганата Моцарела.
Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 190⁰С за 10-15 минути, само докато Моцалата се разтопи и леко покафенее. Извадете от фурната и гарнирайте с пресен босилек. Сервирайте веднага.

Да ви е сладко!

1 коментар :

  1. Танче,
    интересно и красиво предложение за качамак с пилешки гърди.Много вкусен качамак се е получил.Не съм панирала до сега пилешко с крекери.Но ми хареса идеята.
    Поздрави и лек и спорен ден !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...