1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 27 септември 2017 г.

Банички във форма за мъфини


Необходими продукти:

3 домашно точени големи кръгли кори за баница
200 грама сирене
3 яйца
чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер
70 грама масло, разтопено и охладено
сусам за поръсване

Приготвяне:

Намажете с масло форма за мъфини.
Включете фурната да загрява на 180.
Натрошете сиренето и прибавете към него  яйцата, ригана, сол и черен пипер. Разбъркайте.
Нарежете корите на четири през средата. Намажете леко с масло всяка кора и завийте леко на една страна, като хванете кората по средата. В центъра поставете 3 чаени лъжички от плънката и покрийте с краищата, така че да не изтече.
Поставете така оформените баничка във формите за мъфини. Намажете повърхността им с масло и ги поръсете със сусам.
Сложете формата във фурната и печете 35-40 минути, докато баничките станат златисти.
 
Корите който съм използвала, закупих от магазин за млечни продукти в квартала в който живея. Ръчно точени са и се продават на килограм. Много ги харесвам за всякакъв вид баница и най-вече за тиквеник. Плътнички са и леко запечени на сач.

Да ви е сладко!

2 коментара :

  1. Танче,
    разкошни рецепти - меденките, както и баничките, ваниловите кексчета и поничките с крем - сирене са чудесни.Подобни банички съм виждала , но с тинки фабрични кори.Чудесно е и твоето предложение с кори на сач.При нас ги предлагат пакетирани - по 3 - 4 броя в пакет.
    Поздрави и лек и спорен ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели! И тук има мисля пакетирани, но тези винаги са пресни, защото зареждат всеки ден и много ми харесват. Може би от това, че са печени на сач, вкусът им е по-различен и всичко става много вкусно с тях.
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...