1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 27 май 2017 г.

Кокосов тарт с плодове



Необходими продукти:

Кокосов варен крем:

400 милилитра пълномаслено кокосово мляко
1 голямо яйце
4 големи яйчни жълтъка
40 грама (⅓ чаена чаша) царевично брашно или царевично нишесте
100 грама (½ чаена чаша) захарна тръстика
½ чаена лъжичка ванилов екстракт

Кокосово маслено тесто:

200 грама обикновено брашно
30 грама кокосово брашно
30 грама (1/3 чаена чаша) кокосова захар
¼ чаена лъжичка сол
100 грама студено масло, нарязано на кубчета
3-5 супени лъжици ледена вода

За декорация:

½ ананас
300 грама ягоди
20 плодчета физалис
Можете да използвате плодове по ваш избор.



Приготвяне:

Кокосов варен крем:

Поставете кокосовото мляко в тенджера с дебело дъно и го загрейте докато  почти кипне. Междувременно разбъркайте заедно яйцето, жълтъците, царевичното нишесте, захарта и ваниловия екстракт в топлоустойчива купа, докато получите гладка смес.
Изсипете кокосовото мляко в яйчната смес на тънка струйка, като разбърквате непрекъснато, след това върнете сместа в тенджерата и върнете на котлона. Продължавайте да разбърквате на средна температура, докато сместа се сгъсти и получите гладък крем.
Махнете крема от котлона и го изсипете в широк съд. Поставете по повърхността му найлоново фолио, за да не хваща коричка. Охладете крема за няколко часа в хладилника.

Кокосов блат:

Поставете брашното, кокосовото брашно, кокосовата захар, солта и маслото в кухненски робот и смелете, докато започне да наподобява едри трохи. Постепенно добавете ледената вода, докато тестото се оформи на топка.
Ако нямате подходящ блендер, направете тестото на ръка.
Оформете тестото в диск, обвийте го с найлоново фолио и го охладете в хладилника поне за един час.

Загрейте фурната до 180⁰C.
Намажете форма за тарт с мазнина.

Разточете студеното тесто и го поставете върху формата. Направете дупки с вилица върху тестото. Постелете върху него хартия за печене и изсипете стар боб или топчета за печене, ако имате такива.
Изпечете тестото за 25 минути, докато крайчетата на блата започнат да покафеняват.
Извадете кората да тарта и премахнете боба и хартията за печене.
Върнете тортата във фурната и печете още около 15 минути или докато блата стане златист и хрупкав навсякъде. Ако ръбовете започват да се оцветяват преди средата, можете да ги покриете с лента алуминиево фолио.
Извадете кората от фурната и оставете да се охлади в продължение на 10 минути, след това извадете от формата. Преместете върху метална решетка и оставете да изстине напълно, преди да използвате.
 
Сглобяване:

Поставете кората за тарта върху подходяща чиния за сервиране. Изипете кокосовия варен крем върху основата. Разпределете го равномерно.
Украсете с плодовете, който сте избрали и се насладете!
Съхранявайте тарта в хладилник.   

5 коментара :

  1. Боже, и сърчица изрязала! Лудо такова! Умора нямаш, ей. Страхотен сладкиш, браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    много красив и интересен кокосов сладкиш.Възхищавам се на твоето тъпрение и упоритост при приготвяне и аранжиране на храната, както и нейното предствяне.Чудесна си, продължавай в същия дух.Чудесен тарт, при повод ще го пробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много красив и вкусен тарт, Танче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...