1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 22 май 2017 г.

Печени понички с Нутела и шоколадова глазура с Бърбън и кафе


Необходими продукти:

1 чаша обикновено брашно
3 супени лъжици неподсладено какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер

1 щипка сол
¼ чаена чаша Nutella
1 яйце
1 супена лъжица ванилов екстракт
чаена чаша захар
½ чаена чаша пълномаслено прясно мляко
3 супени лъжици масло, разтопено и охладено

За шоколадовата глазура:


¼ чаена чаша сметана
1 и ½ супени лъжици масло
1 чаена лъжичка фино еспресо на прах
¼ чаена лъжичка ванилов екстракт
щипка сол
1 супена лъжица Бърбън

120 грама грама черен шоколад, ситно нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180⁰С.

Намажете с мазнина форма за понички. Оставете я настрани, докато ви потрябва
Смесете в голяма купа брашното, какаото на прах, бакпулвера и солта.
В друг съд, разбийте яйцата, ванилията и захарта заедно, докато се смесят добре.
Прибавете млякото, разтопеното масло и Нутелата в яйчния микс.
Изсипете мокрите съставки към сухите и с помощта на силиконова разбъркайте добре тестото.
Изсипете сместа в найлонов сладкарски пош и я разпределете във формите за понички.

Поставете формата във фурната и печете за 12-15 минути.
Оставете готовите понички да изстинат напълно, преди да ги гарнирате с шоколадовата глазура.

За шоколадовата глазура с Бърбън:


Поставете сметаната, маслото, еспресото на прах и солта в малка тенджера. Сложете на котлона да заври и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Махнете течността от топлината и разбъркайте в нея Бърбъна и ванилията..
Изсипете горещия микс върху начупения шоколад и оставете да престои за 1 минута.
Разбъркайте, докато получите гладък шоколадов крем.
Потопете всяка понички в шоколадовата глазура.






Да ви е сладко!

1 коментар :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...