1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 29 април 2017 г.

Руло Тирамису с бишкоти

Необходими продукти:

21 бишкоти Savoyardy
чаена чаша пудра захар
250 грама сирене Маскарпоне, на стайна температура
250 грама добре изстудена млечна сметана, неподсладена
1 супена лъжица ванилов екстракт
2 супени лъжици Амарето
 
За потапяне на бишкотите:
 
400 милилитра еспресо
2 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици вино Марсала

2 супени лъжици натурално какао за поръсване

 




Приготвяне:
 
Първо пригответе кафето и го овкусете със захарта. Оставете го да изстине напълно преди да го използвате. Когато е студено, прибавете виното Марсала.
Докато кафето изстива, пригответе крема, като разбиете маскарпонето с пудрата захар, ваниловия екстракт и Амаретото. След това разбийте сметаната на лек и пухкав крема и я прибавете към маскарпонето. Разбъркайте внимателно, докато получите гладък крем.
Сглобете тортата, като постелите два листа един до друг домакинско стреч фолио върху работната повърхност.
Потопете бишкотите в кафето ги подредете по средата на стреч фолиото плътно една до друга по три на ред. Разпределете крема равномерно върху бишкотите и завийте на руло с помощта на фолиото.
Опаковайте рулото стегнато и го приберете в хладилника за 2-3 часа.

Извадете рулото от хладилника, премахнете фолиото и го поставете в удобна чиния за сервиране. Поръсете повърхността с какао и сервирайте.

 
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...