1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 24 април 2017 г.

Лесна млечна баница


Необходими продукти:
 
2 супени лъжица краве масло
7 фини кори за баница
3 големи яйца
500 грама прясно мляко
1 пакет ванилова захар
5 супени лъжици захар
пудра захар за поръсване

По желание: Захарен сироп сварен от 150 милилитра вода, 120 грама захар, 1 ванилова захар

Приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180С.
Ако искате да използвате захарен сироп, сега е момента да го приготвите, за да може да изстине, докато стане готова баницата.
Намажете добре с масло, тавичка с диаметър 20 сантиметра.
Направете розички от корите и ги подредете плътно една до друга в тавичката. Намажете повърхността на корите с разтопено масло.
Поставете тавичката във фурната и печете, докато повърхността на корите стане с приятен кафеникав загар.
Извадете тавичката от фурната и ги оставете да изстинат за 5 минути.
През това време разбъркайте яйцата, захарта, млякото и ваниловата захар. Залейте корите със сместа и върнете във фурната.
Печете 15 минути, до готовност.
След като баницата е готова, оставете я да изстине за 10 минути и я залейте със захарен сироп, ако сте решили да използвате, ако ли не сервирайте веднага.
Поръсете с пудра захар и сервирайте топла.

Да ви е сладко!

5 коментара :

  1. Танче,
    наистина много лесна и красива млечна баничка.И нея ще пробвам, на такава баница и казват млечен млин, която е в сладък вариант.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    наистина много лесна и красива млечна баничка.И нея ще пробвам, на такава баница и казват млечен млин, която е в сладък вариант.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Отдавна не си бях правила такава баничка, подсети ме точно на време, имах всички продукти в хладилника. Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че сте подсладили деня си :)
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...