1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 23 април 2017 г.

Банички с лапад и чедър


Необходими продукти:

400 грама лапад
100 грама сирене
2 яйца
1 връзка пресен лук
1 чаена лъжичка прясна мащерка
3-4 стръка магданоз
2 супени лъжици зехтин
½ чаена чаша настърган чедър
10 фини кори за баница
2-3 супени лъжици слънчогледово олио
4-5 супени лъжици зехтин за пържене

Приготвяне:
 
Лапада и лука се измиват и нарязват. Смесват се с нарязаните билки и се задушават в зехтина с щипка сол.
След като поизстинат леко, към зеленийките се прибавя натрошеното сирене, настъргания чедър и яйцата. Всичко се разбърква много добре.
Всеки лист от корите за баница се намезва леко по краищата с олио. В по късия край по дължина на всяка кора, се поставя от плънката и се завива на пуричка.
Така приготвените банички се изпържват на два пъти в две супени лъжици зехтин.
Готовите банички се поставят върху кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина.
Сервират се топли с черен чай.

Вкуснотия!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...