1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 13 април 2017 г.

Маслени бисквити с трюфелов пълнеж




Необходими продукти за тестото:

400 грама брашно
125 грама фина захар
200 грама масло, студено нарязано на кубчета
1 яйце

1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 щипка сол

Трюфелов пълнеж:


130 грама тъмен шоколад
70 милилитра сметана
30 грама масло

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

Приготвяне:


Пригответе две големи тави в които ще печете сладките. Отрежете хартия за печене с размера на тавите.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Пресейте брашното в средна купа и разбъркайте в него солта. Прибавете маслото и започнете да притискате сместа с пръсти, докато получите едри трохи.
Разбийте яйцето със захарта и ванилията, докато захарта се стопи. Прибавете сместа към маслените трохи. Омесете, докато се оформи тесто.
Разделете тестото на две части.
Разточете първата част  от тестото, с помощта на малко брашно, директно върху хартията за печене. Изрежете сладки с форми по ваш избор и премахнете излишното тесто.
Печете сладките 8-9 минути, докато леко порозовеят по крайчетата.
Оставете готовите сладки да изстинат напълно.


Пригответе трюфеловия пълнеж, като затоплите сметаната докато кипне.
Начупете шоколада в малка купа и изсипете върху него горещата сметана. Прибавете маслото и ванилията към сместа. Оставете настрани, докато шоколада и маслото се стопят. Разбъркайте, докато получите гладък крем. Оставете трюфеловата глазура да изстине и да стегне, така че да може да се нанася върху сладките.
Залепете сладките по две с трюфеловия пълнеж и ги приберете в добре затворена метална кутия.

Сладките на следващия ден омекват и се топят в устата.

Да ви е сладко!

1 коментар :

  1. Много закачливи пиленца с корделки!
    Весели Великденски празници,Таня! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...