1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 12 март 2017 г.

Zeppole - италиански понички с рикота



Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно
щипка сол
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
1 чаша италианска рикота (250 грама)
3 малки яйца
¼ чаена чаша захар
1 чаена лъжичка Екстракт от ванилия или 1 супена лъжица ванилова захар

мазнина за пържене
пудра захар за поръсване
 

Приготвяне:

Смесете брашното, бакпулвера и солта. Яйцата разбийте с вилица заедно със захарта и прибавете ванилията и рикотата. Смесете яйчната смес със брашнената и внимателно разбъркайте, докато получите гладко тесто.

Загрейте олиото на среден котлон (от 9 степени, на 4 ½).
Поставете една супена лъжица тесто (най-добре да го направите с две супени лъжици натопени в мазнина или с малка лъжица за сладолед ), запържете бухтичките от двете страни до златисто кафяво.
Поставете готовите върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина от тях.
Поръсете с пудра захар и сервирайте!


Много са вкусни още топли, но и когато изстинат са най вкусните бухтички, които съм приготвяла!

4 коментара :

  1. Танче,
    великолепно изглеждат поничките.Лесни и много вкусни.Благодаря за рецептата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едни от най-вкусните, които съм приготвяла с бакпулвер са, Ели!
      Препоръчвам на всеки, който обича такива закуски да ги опита.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Отивам за рикота, не се трае, Таня! Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесват :) Опитай ги, но да знаеш, че водят до пристрастяване :)
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...