1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 12 март 2017 г.

Zeppole - италиански понички с рикота



Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно
щипка сол
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
1 чаша италианска рикота (250 грама)
3 малки яйца
¼ чаена чаша захар
1 чаена лъжичка Екстракт от ванилия или 1 супена лъжица ванилова захар

мазнина за пържене
пудра захар за поръсване
 

Приготвяне:

Смесете брашното, бакпулвера и солта. Яйцата разбийте с вилица заедно със захарта и прибавете ванилията и рикотата. Смесете яйчната смес със брашнената и внимателно разбъркайте, докато получите гладко тесто.

Загрейте олиото на среден котлон (от 9 степени, на 4 ½).
Поставете една супена лъжица тесто (най-добре да го направите с две супени лъжици натопени в мазнина или с малка лъжица за сладолед ), запържете бухтичките от двете страни до златисто кафяво.
Поставете готовите върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина от тях.
Поръсете с пудра захар и сервирайте!


Много са вкусни още топли, но и когато изстинат са най вкусните бухтички, които съм приготвяла!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...