1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 3 март 2017 г.

Запечени свинки котлети върху легло от картофи и сметанов сос със синьо сирене




Необходими продукти:

5–6 средни картофа
сол и черен пипер
3 супени лъжици безсолно масло
4 супени лъжици зехтин
100 грама зеленчуков бульон
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
400 грама печурки, нарязани
300 милилитра сметана
100 грама синьо сирене
6-7 обезкостени свински котлети


Необходими продукти:

Загрейте фурната на 180⁰С. Намажете керамична тавичка с размери 20х30 сантиметра с масло.
Обелете картофите и ги нарежете на кръгли филийки около един сантиметър дебели. Поръсете ги със сол и черен пипер.
В голям тиган на средно-висока температура, разтопете маслото с 1 супена лъжица зехтин. Поставете в нагрятата мазнина ситно нарязания лук и го запържете до златисто, като от време на време, прибавяте по една-две супена лъжица от бульона.  Прибавете гъбите, запържете докато омекнат и прибавете чесъна, разбъркайте.
Прибавете към гъбите и лука половината сметана и оставете да заври. Следва да прибавите и синьото сирене, разбъркайте, докато се разтопи напълно. Прибавете останалата сметана и бульона и разбъркайте. Оставете соса и зеленчуците настарни, докато подготвите месото.
В същия тиган поставете останалия зехтин и запържете котлетите до златисто и от двете страни.

Подредете картофите в намазаната с масло тавичка. Върху тях поставете котлетите, а отгоре изсипете соса и разпределете гъбите и лука равномерно.
Поставете плътно върху съда алуминиево фолио.

Печете 2 часа, докато месото омекне. След това премахните фолиото и печете още 30-40 минуту, докато соса поизври и ястието стане с хубава коричка.

Да ви е сладко!

1 коментар :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...